ION Basket Waregem verslaat Basket Lummen

Amy Desmet gaat voorbij bezoekster Schillebeeks © ELD

In de hoogste klasse van het damesbasketbal won ION Basket Waregem zondagavond een must win game tegen Basket Lummen met het oog op een playoff plaats. Het werd 77-56.

Waregem, zonder Desplenter en T’Jollyn, begon meteen met het mes tussen de tanden: 8-0 na ruim twee minuten. Schillebeeks scoorde tegen, maar bommen van Krisper en Vindevogel brachten de stand op 16-3. Een kloofje die ook na 10 minuten standhield: 24-12. Het duo Bully-Knaepen namen hun ploeg op sleeptouw, waardoor de bezoekers stelselmatig van hun achterstand afknabbelden. 33-28 halfweg.

Na de break plaatsen de dames van coach Frederic Claessens meteen een 13-2 tussenspurt: 46-33. Een bonus dat ook na driekwart spelen nog overeind bleef: 56-42.

Ook in de slotperiode bleef Waregem collectief sterk acteren. Met nog zeven minuten op de klok knalde uitblinker Amy Desmet de twintiger op het bord: 65-44. Die werd nog uitgediept tot maximaal 25 punten via Claessens. Knaepen milderde in haar eentje tot de 77-56 eindstand. Deugddoende zege voor Waregem die zo zijn derde zege van het seizoen boekt.

Speelden: Marcou 7, Claessens 14 (11reb.), Vindevogel 15, Debaveye, Devos, Snauwaert 1, Bogaert 10, Bayart 6, Krisper 6, Desmet 18.