ION Basket Waregem verliest van Kangoeroes Mechelen

© (Foto VDB)

In de hoogste klasse van het damesbasketbal kon ION Basket Waregem de punten niet thuis houden tegen profteam Kangoeroes Basket Mechelen. Het werd 67-83.

De bezoekers begonnen het best aan de partij: 0-6. Bogaert opende voor Waregem de score na ruim drie minuten. Dame in vorm, Sanne Desplenter, hield met tien punten op rij Waregem in de wedstrijd. Hering zette de 14-21 na 10 minuten spelen op het bord. Lindstrom opende voor Mechelen deel twee met 4 punten. Marcou deed hetzelfde voor Waregem en herleidde de kloof tot 22-29. Onder impuls van Desplenter stonden de bordjes terug in evenwicht: 30-30. Desmet zette de thuisploeg meteen op voorsprong. Manis knalde met een driepunter toch de 36-38 ruststand op het bord.

Mechelen kwam het best uit de kleedkamer. Het duo Lindstrom – Manis hielden hun ploeg op voorsprong. Vindevogel, stilaan terug de oude, milderde tot 42-45. Een beresterke Lindstrom zorgde voor een beslissende kloof in de slotminuten van de derde periode. 51-65 na 30 minuten.

In de slotperiode diepte Kangoeroes de voorsprong uit tot maximaal 19 punten. Uiteindelijk werd het 67-83. Geen vierde zege voor een verdienstelijk Waregem. Zondag staat een trip naar Sint-Karelijne Waver op de kalender.

Uitblinker Sanne Desplenter zag toch beterschap voor haar team. “We reageerden beter op de zone dan in de heenwedstrijd toen we met een zestiger de boot in gingen. Nu hadden we minder zwakke momenten, maar hun rebound overwicht en bijhorende tweede kansen maakten het verschil.”

“Momenteel ben ik blij met de stappen die ik zet. Ik krijg het vertrouwen van de coach en medespeelsters en dat doet me duidelijk goed. Zondag trekken we naar SKW opnieuw zonder druk. We gaan opnieuw goed proberen samen spelen en er het beste van maken.”