ION Basket Waregem verliest van Basket Lummen

Emma Vindevogel was de topschutter bij Waregem.

In de hoogste klasse van het damesbasketbal verloor ION Basket Waregem op het veld van Basket Lummen. Het werd 87-76.

Ine Vanderhoydonks begon de partij met een bom voor de thuisploeg. Waregem reageerde via Amy Desmet vanop de vrijworplijn. Een bedrijvige Emma Vindevogel bracht Waregem op een 9-12 voorsprong. Beide ploegen bleven in elkaars buurt. Desmet knalde vanop afstand de 26-26 op het bord na 10 minuten spelen. Een bom van Margot Vanhoutte en 4 punten op rij van Vindevogel zorgden voor 28-37. Lummen bleef in de wedstrijd hoofdzakelijk vanop de vrijworplijn. Ruststand 39-45.

Knieblessure

Vanderhoydonks opende de debatten na de koffie. Annika Van Heukelom bracht Lummen met 8 punten op gelijke hoogte: 49-49. Met nog 4 minuten op de klok in de derde periode zag Lummen sterkhouder Ine Vanderhoydonks uitvallen met een zware knieblessure. De afscheidnemende Miete Celus (6 jaar Waregem) deed daarna de Waregemse verdediging meermaals wankelen. 63-56 na 30 minuten.

Onder impuls van Margot Vanhoutte, 7 punten op rij, stonden de bordjes terug in evenwicht met nog ruim 8 minuten te spelen. Toen begon de grote Van Heukelom show. Met 14 punten in de slotfase deed de jonge Nederlandse de balans definitief in het voordeel van Lummen kantelen. Knaepen zette de kroon op het werk vanop de vrijworplijn. Eindstand 87-76. Verdienstelijke partij voor de dames van coach Frederic Claessens die zaterdag op de laatste speeldag Sint-Katelijne-Waver ontvangen in De Treffer.

Lummen : (25 op 29 vrijworpen) Vanderhoydonks 18, Starckx, Celus 17, Verdonck 4, Wouters, Denys, Schillebeeks 5, Ceuleers 8, Ndabukiye Radjabu 2, Knaepen 11, Rigouts, Van Heukelom 22 (5 op 6 driepunters).

Waregem : Vanhoutte 10, Claessens 14, Vindevogel 18, Debaveye 9, Marcou 2, Bogaert 4, T-Jollyn 2, Devoldere, Desplenter 6, Desmet 11. (ELD)