ION Basket Waregem verdienstelijk onderuit tegen Spirou Ladies Charleroi

Nastja Claessens liet zich meteen gelden op het hoogste niveau. Ze scoorde 18 punten voor Waregem. © (Foto ELD)
Redactie KW

Promovendus ION Basket Waregem verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen in en tegen Charleroi met 74-58.

Waregem, dat het nog altijd moet stellen zonder Emma Vindevogel, begon heel gretig aan de partij. Onder impuls van een heel bedrijvige Saar Bogaert (11p in Q1) bleef het de evenknie van de thuisploeg: 15-17 na 10 minuten. Tot zes minuten in de tweede periode bleven de bordjes in evenwicht, tot Charleroi 10 punten op een rij scoorde. Waregem moest de rol lossen: 41-30 halfweg.

Na de break was het opnieuw Bogaert die haar ploeg op sleeptouw nam. Toch kon de Waregemse niet verhinderen dat de Walen de kloof uitdiepten tot 61-41 na driekwart spelen. In de slotperiode ontbond Nastja Claessens nog haar duivels met 11 punten op een rij. ION kon zo nog milderen tot 74-58.

Frederic Claessens was een tevreden coach. “Ik denk dat iedereen met een goed gevoel huiswaarts kan keren”, zegt de Deerlijkenaar. “En dit hadden we na geen makkelijke voorbereiding niet verwacht. We werden nooit gedomineerd en de mooiste acties kwamen van ons. Daar koop je natuurlijk niets mee maar het heeft toch vertrouwen.”

“Een zwak moment in deel twee en de derde periode deden ons de das om. De eerste en de slotperiode sloten we met winst af. Vooral met hun buitenlandse guards hadden we moeite. Het belangrijkste is dat er nog groeimarge is. Al bij al mogen we tevreden zijn over ons debuut na een onderbreking van 2 seizoenen op het hoogste niveau”, aldus Claessens.

Quarterstanden: 15-17/41-30/61-41/74-58.

Speelden: Vanhoutte 2, Claessens 18, Foutry 2, Van Melle 3, Marcou 2, Bogaert 16, T’Jollyn 2, Devoldere, Desplenter 6, Desmet 2.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier