ION Basket Waregem uitgeschakeld door Castors Braine

Emma Vindevogel werd topscoorder. © ELD

In de kwartfinale van de Belgische beker verloor ION Basket Waregem op het veld van bekerhouder Royal Castors Braine met 72-52.

Waregem, nog altijd zonder de geblesseerde Marie-Astrid T’Jollyn, begon complex loos aan de partij: 11-8 na 5 minuten. Braine verdubbelde die voorsprong na 10 minuten: 26-20. In deel twee bleven de dames van coach Frederic Claessens aardig meedoen.

Halfweg het quarter stonden de bordjes op 31-26. Een achterstand die opliep naar 42-33 aan de rust. In de derde periode slaagde Waregem er niet in om te scoren de eerste 5 minuten. Braine deed dat wel, waardoor de kloof aandikte tot 51-33. De thuisploeg kende geen genade en ging met een bonus van 26 punten de slotperiode in: 63-37. In die slotfase kon ION nog milderen tot 72-52. Logisch verlies voor Waregem die zich nu volledig kan concentreren op de competitie.

Speelden: Marcou 10, Claessens 4, Vindevogel 14, Debaveye, Desplenter 4, Bogaert 11, Krisper 7, Desmet 2.