ION Basket Waregem Two laat voorlopig een sterk seizoen optekenen: “Avanti gevaarlijkste opponent”

Noah Gebbert, ION Basket Waregem, groeide in korte tijd uit tot sterkhouder. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

Met een zeven op acht zijn de heren van ION Basket Waregem Two heel goed aan het seizoen begonnen in tweede landelijke. Vorig weekend werd opvallend makkelijk de maat van BBC De West-Hoek Zwevezele genomen met 92-77-cijfers. Zaterdag staat de topper tegen Amon Jeugd Gentson op de kalender.

Een van de absolute sterkhouders is de 20-jarige Noah Gebbert. De Oostendenaar, bezig aan zijn eerste seizoen bij ION, is een onmisbare schakel geworden. Zowel bij de eerste, als de tweede ploeg. “Tegen Zwevezele hebben we het heel goed aangepakt. We bleven rustig en acteerden als ploeg”, opent de student toegepaste architectuur, goed voor 25 punten. “We maakten gebruik van de zwakte van de tegenstander en onze snelheid. Vanuit transitie vonden we constant de weg naar de ring tegen deze een stuk oudere ploeg.”

Dit weekend staat een bezoekje aan Amon Jeugd Gentson One gepland. “Ik heb er alvast alle vertrouwen in. Komen we zoals vorig weekend voor de dag, dan is de kans groot dat we de punten mee richting Waregem nemen. Ik ben ervan overtuigd dat we de meeste ploegen wel aankunnen. Avanti Brugge zal onze grootste tegenstander zijn. Zij willen hoger geraken en hebben daar de ploeg voor. Maar we zullen toch proberen het hen knap lastig te maken”, aldus Noah.

In tweede landelijke kan iedereen zowat van iedereen winnen

“Mijn rol bij de tweede ploeg is toch groter dan bij de eerste”, gaat hij verder. “Er wordt meer verwacht van mij. Het niveau in tweede landelijke is hoger dan gedacht. Het is heel leuk spelen, ik krijg er veel speelminuten, dat geeft mijn zelfvertrouwen een boost.” Bij de eerste ploeg groeide Noah uit tot een vaste waarde. “Ik ben bij die ploeg vanaf dag één heel goed ontvangen. Jongens zoals Aaron Van Vooren duwen me vooruit. Van de coachingstaff en de spelers krijg ik het volste vertrouwen.”

Play-offs

“In tweede nationale zijn er heel veel ploegen aan elkaar gewaagd. Iedereen kan zowat van iedereen winnen. Nu kampen we nog met heel wat blessureleed, maar eenmaal we opnieuw voltallig zijn, moeten we met deze ervaren ploeg een rol van betekenis kunnen spelen. Het eerste grote doel zal de play-offs zijn. Als we gezond blijven, gaan we opnieuw voluit voor de titel”, besluit de revelatie bij Waregem. (ELD)

Zaterdag 27 november om 20u45: Amon Jeugd Gentson One – ION Basket Waregem Two.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.