ION Basket Waregem Three versus KB Avelgem Two: topduel in vierde provinciale C

Remi Desplenter. © foto ELD
Redactie KW

Zaterdag staat in vierde provinciale C de topper tussen ION Basket Waregem Three en KB Avelgem Two op het programma. Het duel tussen respectievelijk de tweede en de vierde in de stand.

“De heenwedstrijd leverde alvast een heel spannende partij op”, zegt Remi Desplenter (16) van ION Waregem, die in Oostrozebeke woont. “Pas op het einde konden we afstand nemen toen het 73-82 werd. Ook nu verwacht ik terug een heel moeilijke match. Van onderschatting zal zeker geen sprake zijn. Maar de resterende matchen willen we ongeslagen blijven, dus willen we de punten thuis houden.”

Jonge ploeg

“Ik denk dat we als jonge ploeg al veel progressie gemaakt hebben. Ook voor mezelf ben ik tevreden hoe het loopt. Wij spelen allemaal nog bij de landelijke U18. In die reeks gaat het sneller en is techniek belangrijk. Bij de seniors gaat het er een stuk fysieker aan toe. Daar krijg je ook minder mooi basket voorgeschoteld als toeschouwer. Maar we leerden ongetwijfeld al heel veel bij”, aldus de student sportwetenschappen aan het Rhizo in Kortrijk.

Tom Corne.
Tom Corne.© foto ELD

Ook Tom Corne (26) verwacht een boeiende confrontatie. “Dat zal het heel zeker worden”, opent de Avelgemnaar. “In tegenstelling tot de heenmatch kunnen we nu wel op Julien Barbe rekenen. Fysiek zijn we misschien de mindere, maar onder doel zijn we ongetwijfeld sterker dan onze tegenstander. We moeten gewoon onze eigen wedstrijd spelen. Voor ons hoeft er echter niets. We kunnen deze wedstrijd zonder druk aanvatten. Thuis werden we genekt door een klein manneke (Milan Vandenberghe, red.) die ons enkele driepunters om de oren draaide en dit kon absoluut niet.”

“In tegenstelling tot andere jaren zijn we echter nu niet bezig met het klassement. Maar doet de gelegenheid zich nog voor om op te klimmen, dan gaan we het zeker niet laten.”

Scaldis Zwevegem

“De wedstrijd tegen Scaldis Zwevegem op 15 februari staat bij ons nog met stip genoteerd in onze agenda. De heenwedstrijd ging verloren met 45-43, op een lullige manier. Dus hebben we wat goed te maken en zijn uit op revanche. Veel hangt bij ons af van blessures en afwezigheden. Zijn we compleet, dan zijn we tot heel wat in staat“, besluit Tom Corne.(ELD)



Zaterdag 1 februari om 17 uur: ION Basket Waregem Three-KB Avelgem Two.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier