ION Basket Waregem te sterk voor Sparta Laarne

Nastja Claessens gaat voorbij Lore Capoen. © Foto ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

In Top Division Women pakte ION Basket Waregem de volle buit op het veld van Sparta Laarne. Het werd 46-63.

Waregem, voor het eerst voltallig dit seizoen, begon aarzelend aan de partij. Capoen opende voor de thuisploeg met een bom. Desplenter en Kapenga volgden haar voorbeeld. Via Claessens stond een eerste kloofje op het bord: 9-14. Kapenga dikte aan tot 11-17 bij de start van de tweede periode. Twee driepunters van Deforche brachten Laarne terug tot 18-19. Dat kleinste verschil bleef ook overeind bij de rust: 24-25.

Hostyn bracht Sparta op voorsprong: 26-25. Lang duurde dat niet, tot onder impuls van Claessens de rollen terug werden omgedraaid. Een sterke Desplenter zorgde voor de 32-39. Vloeberghs milderde tot 35-41 na driekwart spelen.

In de slotperiode vond Waregem het welletjes. De bonus dikte aan tot 40-52 na 35 minuten. Een collectief sterker Waregem zag zijn voorsprong nog groeien tot 46-63. Verdiende zege voor de dames van coach Frederic Claessens die woensdag al terug aan de bak moeten tegen Phantoms Boom.

(ELD/ Foto ELD)

Speelden: Billiaert5, Claessens 12, Vindevogel 11, Kapenga 8, Devos 6, Desplenter 6, Bogaert 6, Bayaert 4, Bevernage, Duhamel 4, De Munck 1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier