ION Basket Waregem stunt tegen Kortrijk Spurs

In de hoogste klasse van het damesbasketbal versloeg ION Basket Waregem verrassend Kortrijk Spurs met 66-53. Meteen de eerste overwinning voor de promovendus.

© VDB
© VDB

Beide ploegen begonnen aarzelend aan de partij: 4-1 na 5 minuten. Onder impuls van Claessens stoomde Waregem door naar 15-2. Het was Evi Heyse die de schade beperkte tot 17-9 na 10 minuten. Eva Devliegher knalde met 5 punten op een rij de 17-14 op het bord. Waregem was echter niet van slag en diepte de kloof terug uit via uitvlinkers Desplenter (18p) en Claessens (16p en 11 reb): 33-20. Ducoulombier en opnieuw Devliegher zette de 33-24 ruststand op het bord.

Na de koffie leek Kortrijk aanvankelijk uit een ander vaatje te tappen. Een sterke Ducoulombier (14p) bracht de Spurs terug tot op 5 punten. Devoldere en Desplenter diepten terug uit tot 48-38 na driekwart spelen. Dichter zouden de bezoekers nooit meer komen in de slotperiode. Bogaert zette de maximale 18 puntenkloof op het bord. In de slotminuut milderde Ducoulombier nog in haar eentje tot 66-53. Verrassing van formaat voor Waregem die aantreed met allemaal eigen opgeleide jeugdspeelsters.

 © VDB
© VDB

Coach Frederic Claessens was dan ook in de wolken met de prestatie van zijn team. “Mijn meisjes hebben vandaag al hun taken prima uitgevoerd”, glundert Claessens. “De dames die bij Kortrijk vorige week het verschil maakten, konden we nu lam leggen. Bij ons zijn een aantal meisjes aanvallend opgestaan. Kortrijk miste enkele opgelegde kansen, maar dit is onze verdienste. Dit is een wedstrijd waar ik nog vaak ga op terugkoppelen. We hebben vandaag heel wat mooie dingen laten zien.”

Voorzitster Veerle Waegemans van Kortrijk Spurs was bijzonder ontgoocheld in de prestatie van haar team. “Vooral de ervaren dames lieten het afweten”, zucht Veerle. “Er was geen focus en er was te weinig agressiviteit. Gelukkig was er de gretigheid van onze youngsters. Dit verlies is eigenlijk een schande. Maar alle eer aan Waregem die de zege dubbel en dik verdient.”

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.