ION Basket Waregem stoot door naar de kwartfinale na winst op het veld van Spirou Charleroi

© EL

In de 1/8ste finale van de Beker van België wonnen de dames van ION Basket Waregem met het kleinste verschil op het veld van Spirou Ladies Charleroi. Het werd 73-74.

De thuisploeg begon het best aan de partij. Een bedrijvige Rivers bracht haar ploeg naar 21-16 na 10 minuten. Mukeba diepte in de tweede periode de kloof uit. Het duo Claessens-Vindevogel hielden Waregem in de wedstrijd: 44-32 halfweg.

Knappe overwinning

Na de rust tapten de dames van coach Frederic Claessens uit een ander vaatje. De weg naar de ring werd vlotter gevonden. Claessens en Vindevogel kregen de hulp van Bogaert om na driekwart wedstrijd terug te keren tot 58-54. De Oostenrijkse Krisper zette een achterstand (64-61 met nog 5 min. te gaan) om in een 64-67 met nog 3 minuten op de klok. Claessens zette de 73-74 eindstand op het bord.

Knappe overwinning van de jonge garde van Waregem die met vertrouwen de competitie kan aanvatten volgend weekend op het veld van Sparta Laarne.

(EL)

Speelden: Marcou, Krisper 10, Vindevogel 21, Claessens 18, Debaveye 2, Desplenter 4, Bogaert 19, T’Jollyn, Desmet.