ION Basket Waregem staat op scherp voor match tegen Lummen

Hanne Debaveye.© ELD
Hanne Debaveye.© ELD
Redactie KW

ION Basket Waregem verloor vorig weekend logischerwijs van Castors Braine. Dit weekend staat Basket Lummen tegenover de dames van coach Frederic Claessens. “We zullen proberen om met dezelfde energie als tegen Castors Braine te spelen”, aldus Hanne Debaveye.

Een van de smaakmakers dit seizoen is ongetwijfeld Hanne Debaveye (22). De studente burgerlijk ingenieur – architect geniet duidelijk van het spelletje. “We zijn bezig aan een seizoen waarvan we vooral blij zijn dat we nog mogen spelen gezien de huidige situatie”, vertelt Hanne. “Een mooie kans voor ons in een jaar zonder consequenties. De coronatesten die we wekelijks enkele keren ondergaan, nemen we er graag bij. Dit is in ons programma opgenomen. We voorzien ook extra shootingtrainingen die hun vruchten afwerpen, dat merk je aan de resultaten.”

Nieuwigheden

“Van dit project mogen deel uitmaken, waar tal van jongeren de kans krijgen om op het hoogste niveau ervaring op te doen, is heel leuk. Zo zijn er ook in mijn spel heel wat nieuwigheden. De coach zegt dan ook dat het nu gaat om het uitproberen van zaken die ik voordien nooit deed. Ik ben dan ook heel content.”

Waregem verloor, maar acteerde heel verdienstelijk tegen Braine. “Ik denk dat we ons getoond hebben. De frustraties van Braine waren daar het toonbeeld van tijdens de eerste helft. Ze hadden dit niet verwacht. Het verhaal van heel het seizoen is echter dat we plots een minder moment kennen waarin de concentratie weg is. Maar we mogen niet klagen.”

Vertrouwen

En zaterdag wacht een verre verplaatsing naar Lummen. “Vorige keer lieten we hun sleutelspeelsters te veel toe. Nu zullen we moeten focussen om hen uit de wedstrijd te houden. Vooral Miete Celus deed ons pijn. Vanaf het begin klaar zijn en met dezelfde energie spelen als vorig weekend is de betrachting.”

Ook volgend jaar verdedigt Hanne nog de kleuren van de eerste ploeg van Waregem. “Toen ik hoorde dat ik een vervolg mocht breien aan dit mooie verhaal, was ik uiteraard heel blij. Het is leuk dat het vertrouwen er is. Ik moet het hebben van mijn energie, inzet en fighting spirit. Soms maak ik nog wel eens een dom foutje waardoor ik in foutenlast geraak. Daar moet ik echt mee oppassen”, besluit Hanne Debaveye met een glimlach. (ELD)

Zaterdag 3 april om 20.30 uur: Basket Lummen – ION Basket Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier