ION Basket Waregem probleemloos voorbij RBC Pepinster

Nina Krisper stopt hier Bineta Ndoye van Pepinster © ELD Eddy Lippens
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal kende ION Basket Waregem geen genade met hekkensluiter RBC Pepinster. Het werd 80-58. Door deze zege komt ION op de zevende plaats.

Waregem, zonder Desplenter en Desmet, begon verschroeiend aan de partij. Niet toevallig opende dame in vorm Emma Vindevogel de score voor de thuisploeg. Met de hulp van Nastja Claessens en een bom van Nina Krisper stond het 21-5 halfweg de eerste periode. Een afstandsshot van Marcou en opnieuw Vindevogel brachten de stand op 29-14 na 10 minuten. Noor Devos knalde de tweede periode op gang. Maar toen stokte de scoringsmachine bij de dames van coach Frederic Claessens.

Onder impuls van Favre en Epis kwam Pepinster terug tot 38-30 halfweg. Een donderpreek aan de rust zorgde voor een strakkere defensie bij Waregem. Marcou opende met een bom, terwijl de bezoekers ruim vijf minuten de weg naar de ring niet vonden. Claessens zette de twintiger vanop de vrijworplijn neer: 52-32. Bommen van Krisper en Vindevogel zorgden voor de 63-42-cijfers na driekwart spelen. In een overbodige slotperiode kregen Noor Devos en Pauline Bayart bij het thuispubliek de handen nog op elkaar. Eindstand 80-56.

Woensdagavond staat de lastige verplaatsing naar Luik op het programma. Zaterdag het burenduel tegen House Of Talents Spurs.

Speelden: Marcou 14, Claessens 15, Vindevogel 20, Debaveye 5, Devos, Bogaert 5, T’Jollyn, Bayart 4, Krisper 12. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.