ION Basket Waregem pas na de rust onderuit in Mechelen

Saar Bogaert gaat hier voorbij Jessica Lindstrom.©ELD ELD
Saar Bogaert gaat hier voorbij Jessica Lindstrom.©ELD ELD
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal leed ION Basket Waregem zijn tweede nederlaag op een rij.

De jeugdige dames van coach Frederic Claessens begonnen gretig aan de partij. Onder impuls van Nastja Claessens hield Waregem gelijke tred. Een bom van Margot Vanhoutte zorgde voor de 18-17. Mechelen plaatste een tussensprint die resulteerde in 24-17. Marcou bracht Waregem terug tot 25-21 na 10 minuten. Ook in deel twee spraken de bezoekers een aardig mondje mee: 32-29. Meer zelfs. Na 5 minuten bracht Bogaert haar ploeg op 32-33. De slotminuut van de eerste helft was voor de thuisploeg. Ruststand 41-35 na een aardige pot basket.

Na de koffie schakelde Mechelen een versnelling hoger. Bij Waregem viel het shot niet meer en begon de vermoeidheid de kop op te steken. 49-40. In enkele minuten ging het van 54 42 naar 64-42. En nog was een ontketende thuisploeg niet klaar. Een droge 25-0 bracht de stand op 74-42 na driekwart spelen.

De slotperiode was een maat voor niets. Kangoeroes bouwde zijn voorsprong nog verder uit. De uitgebluste bezoekers moesten nog de kelk tot de bodem ledigen. Eindstand 106-51.

Concentratieverlies

“De eindstand is geen juiste weerspiegeling van hoe de wedstrijd was”, zegt assistent-coach Tanja Popivoda. “De eerste helft was schitterend. Tactisch stak het goed in elkaar en defensief leverden we een perfecte job.”

“Na de rust kregen we te kampen met vermoeidheid en concentratieverlies. We hadden een te lange periode waarin we niet scoorden. Maar wat ik gezien heb, belooft voor de toekomst van deze jeugdige ploeg. We wisten op voorhand dat dit soort resultaten konden. Het is nu zaak om mentale weerbaarheid te tonen. We blijven hard werken en knokken. Het extra jaartje doordat er geen dalers zijn, is dus een mooi cadeau voor deze meisjes”, aldus Popivoda.

Coach Gerrit Driessens van Kangoeroes Mechelen was aangenaam verrast hoe Waregem voor de dag kwam. “Chapeau voor wat Waregem hier liet zien de eerste helft”, vertelt Driessens. “Ze kwamen naar de Winketkaai afgezakt met het mes tussen de tanden en zonder complexen. Coach Claessens had lessen getrokken uit de partij van vorige week tegen Castors Braine en dat vertaalde zich op het veld.”

“Het was hopen voor ons dat Waregem dit niet vol ging houden na de rust. En uiteindelijk bleken ze conditioneel de mindere. Voor deze jonge groep is dit een heel mooie kans om veel bij te leren.”

“Ons doel is om uiteraard de play-offs te halen, en liefst de eerste drie, wat recht heeft op een rechtstreeks euroleague ticket. In die play-offs willen we er vol voor gaan.”

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier