ION Basket Waregem pas in de slotfase onderuit tegen Liège Panthers

Nina Krisper in duel met Jaleesa Maes van Luik. © ELD
Redactie KW

De dames van ION Basket Waregem leden op de derde speeldag hun eerste nederlaag van het seizoen. Het werd 65-74 tegen Liège Panthers.

De dames van coach Frederic Claessens begonnen het best aan de partij. Nastja Claessens zorgde voor de 7-2. Met de hulp van Nina Krisper en Saar Bogaert ging het van 13-8 na vijf minuten naar 20-18 na 10 minuten. Een kloofje die uitgediept werd na ruim halfweg spelen in de tweede periode: 28-22. Onder impuls van Jaleesa Maes en Eden Rotberg slopen de bezoekers dichterbij: 36-32 bij de rust.

Na de koffie bleef de jonge garde van Waregem indruk maken. Claessens hield haar ploeg op voorsprong na driekwart spelen: 51-50. Tot diep in de slotperiode kon de partij alle kanten uit. Met nog vijf minuten op de klok stond het 57-59. Luik had echter het meeste brandstof in de tank. Eindstand 65-72. Verdienstelijke partij van Waregem die woensdag op eigen terrein House of Talents Spurs partij heeft. Afspraak om 21u00 in De Treffer.

Speelden: Marcou, Claessens 22 (7steals, 7 rebounds), Emma Vindevogel 9, Debaveye, Devos, Desplenter 6, Bogaert 10, T’Jollyn, Bayaert, Krisper 18, Desmet. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.