ION Basket Waregem pas in de slotfase onderuit tegen Liège Panthers

Nina Krisper in duel met Jaleesa Maes van Luik. © ELD

De dames van ION Basket Waregem leden op de derde speeldag hun eerste nederlaag van het seizoen. Het werd 65-74 tegen Liège Panthers.

De dames van coach Frederic Claessens begonnen het best aan de partij. Nastja Claessens zorgde voor de 7-2. Met de hulp van Nina Krisper en Saar Bogaert ging het van 13-8 na vijf minuten naar 20-18 na 10 minuten. Een kloofje die uitgediept werd na ruim halfweg spelen in de tweede periode: 28-22. Onder impuls van Jaleesa Maes en Eden Rotberg slopen de bezoekers dichterbij: 36-32 bij de rust.

Na de koffie bleef de jonge garde van Waregem indruk maken. Claessens hield haar ploeg op voorsprong na driekwart spelen: 51-50. Tot diep in de slotperiode kon de partij alle kanten uit. Met nog vijf minuten op de klok stond het 57-59. Luik had echter het meeste brandstof in de tank. Eindstand 65-72. Verdienstelijke partij van Waregem die woensdag op eigen terrein House of Talents Spurs partij heeft. Afspraak om 21u00 in De Treffer.

Speelden: Marcou, Claessens 22 (7steals, 7 rebounds), Emma Vindevogel 9, Debaveye, Devos, Desplenter 6, Bogaert 10, T’Jollyn, Bayaert, Krisper 18, Desmet. (ELD)