ION Basket Waregem onderuit tegen Remant Basics Melsele-Beveren

De bezoekers herpakten zich in deel twee onder impuls van Arne Steinbach. © (foto ELD)

In Top Division Men 1 leed een door blessures geteisterd ION Basket Waregem zijn derde nederlaag op een rij. Tegen Remant Basics Melsele-Beveren werd het 77-66.

Nadat de ploeg van coach Jan Guns het een tijd moest stellen zonder Leigh Enobakhare en Brecht Guillemyn, was het nu aan de beurt aan sterkhouders Robin Spaens (enkel) en Aaron Van Vooren (knie). Melsele begon het best aan de partij: 14-7. Via Bouckaert en Anthonis ging het naar 24-11. Vanthournout milderde voor ION tot 24-15 na 10 minuten.

De bezoekers herpakten zich in deel twee onder impuls van Arne Steinbach en Bart Samaey. De achterstand werd grotendeels weggewerkt aan de rust: 41-38.

Melsele kwam het best uit de startblokken na de break. In enkele minuten tijd stonden de dubbele cijfers achterstand op het bord voor ION: 51-40. In ruim zeven minuten scoorden de bezoekers amper 5 puntjes: 56-43. Vijf punten van Vanthournout en een bom van Bruyneel brachten de stand op 56-51 na driekwart spelen. Twee driepunters op een rij van Perez zorgden echter voor een 13-punten voorsprong. Een opdoffer die Waregem niet meer te boven kwam. Eindstand 77-66.

Quarterstanden: 24-15/41-38/56-51/77-66.

Speelden: Samaey 9, Guillemyn 15, Steinbach 13, Enobakhare 11, Vanthournout 11, Bruyneel 8, Vansteenkiste, Marreel, Feyers.