ION Basket Waregem onderuit tegen Melsele-Beveren

Arne Steinbach, hier in duel met Hockins, werd topscorer van Waregem met 15 punten. © foto ELD

In Top Division Men 1 slaagde ION Basket Waregem er niet in de topper tegen Remant Basics Melsele naar zijn hand te zetten. Het werd 81-89.

Waregem recupereerde voor dit duel zijn topschutter Robin Spaens. Het was Enobakhare die de score opende voor de thuisploeg. Via Gorremans sloeg Melsele een eerste kloofje: 6-13. Steinbach antwoorde gevat en bracht de stand terug in evenwicht: 19-19. Jens Bouckaert – topscorer van de wedstrijd met dertig punten – zette de bordjes op 22-24 na 10 minuten. Hockins bracht de stand op 22-29 na 1 minuut in deel twee. Vanthournout dichtte de kloof in zijn eentje: 30-31. Helemaal terug keren zat er niet in voor de jongens van coach Jan Guns. Opnieuw Gorremans bracht de stand op 38-45. Enobakhare en Vanthournout milderden vanop de vrijworplijn tot 42-45 halfweg.

Na de koffie waren de bezoekers meteen bij de les: 42-50. Een bom van Guillemyn zorgde voor de 50-52. De bezoekers begonnen toen aan een aardig reeksje. Via Bouckaert ging het van 53-57 naar 53-69. De enige Waregemse score kwam nog van Van Vooren: 55-73 na 30 minuten. Spaens opende de slotperiode met een driepunter. Vanthournout, Bruyneel en Bullock deden hetzelfde, maar dit bracht ION geen stap dichterbij. Pas na opnieuw twee bommen van Bullock en twee van Steinbach werd de achterstand herleidt tot onder de tien punten. Hockins zette de 81-89 eindstand op het bord.

Waregem: Marreel, Spaens 5, Samaey 14, Steinbach 15, Vanthournout 9, Guillemyn 6, Bruyneel 3, Bullock 9, Marcou, Omalongandjo, Enobakhare 14, Van Vooren 6.