ION Basket Waregem onderuit tegen Liège Panthers

Tessa Kapenga hier in duel met Harriet Ottewil-Suolsby © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

ION Basket Waregem is er niet in geslaagd om een eerste thuisoverwinning te behalen. Tegen Liège Panthers werd het 83-89.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht na 5 minuten. Luik, onder impuls van Hambursin, nam daarna afstand. Een tienpuntenkloof stond op het bord. Kapenga milderde tot 17-24 na 10 minuten. Het duo Bayart-Kapenga bracht ION Waregem op voorsprong. Met de hulp van Claessens sprokkelde Waregem op zijn beurt een tienpunten voorsprong. Aan de rust stond het 44-37.

Vanop de vrijworplijn

Na de koffie begon de grote Carlie Littlefield-show. De Amerikaanse guard van Luik knalde maar liefst 25 van haar 30 punten na de break binnen. Toch bleef Waregem nog op voorsprong na driekwart spelen: 65-59. Ook in de slotperiode bleef het lange tijd ongemeen spannend. Nastja Claessens (25p) en Tesse Kapenga (20p) hielden Waregem in de wedstrijd. De zege van Luik werd echter beslecht vanop de vrijworplijn

Littelfield mocht na de rust maar liefst 15 keer haar kans wagen vanop die vrijworplijn. Eindstand 83-89. Woensdag gaan de dames van Frederic Claessens op zoek naar hun eerste thuisoverwinning tegen de buren van Kortrijk Spurs.

Waregem: Billiaert 3, Claessens 25, Vindevogel 11, Kapenga 20, Devos, Desplenter 5, Bogaert 4, Bayart 9, Duhamel 4, De Munck 2. (ELD)