ION Basket Waregem nipt voorbij Oxaco Boechout na onwaarschijnlijk slot

Robin Spaens was goed voor 33 punten. © ELD

In Top Division Men One pakte ION Basket Waregem de volle buit op het veld van Oxaco Boechout. Het werd 85-86 nadat ION in de slotperiode maar liefst 39 punten scoorde.

Waregem, zonder Van Vooren en Guillemyn, begon ondermaats aan deze topper: 7-0.

Het duo Spaens-Samaey bracht zijn ploeg evenwel na 5 minuten op voorsprong na een 0-11: 7-11. Van De Broeck en Celis lieten echter niet begaan en brachten op hun beurt Oxaco op een 20-15 bonus na 10 minuten spelen.

Een bonus die aandikte tot 11 eenheden na 5 minuten in de tweede periode: 31-20. Bommen van Spaens en Bruyneel milderden tot 39-34 aan de rust.

Het was opnieuw de thuisploeg die het best van start ging na de koffie. Onder impuls van uitblinker Van De Broeck snelde Boechout naar een 61-47 na driekwart spelen.

Wedstrijd gespeeld denk je dan. Niets was minder waar. Robin Spaens ontbond zijn duivels met maar liefst vijftien punten in de slotfase waarvan vier driepunters. Met de hulp van Steinbach en Bruyneel bracht hij de stand op 82-84 met nog een halve minuut op de klok. Een bom van Vervoort dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar Enobakhare zorgde met een dunk voor de winst: eindstand 85-86.

(ELD)

Quarterstanden: 20-15/39-34/61-47/85-86.

Speelden: Samaey 14, Spaens 33 (7×3), Steinbach 13 (4×3), Vanthournout 8, Enobakhare 10, Bruyneel 8, Marcou, Feyers.