ION Basket Waregem nipt onderuit op het veld van Lummen

Nina Marcou was goed voor 18 punten. © ELD

In Top Division Women 1 verloor ION Basket Waregem met 79-77 op het veld van Basket Lummen.

Waregem die het moest stellen zonder de geblesseerde Marie-Astrid T’Jollyn, opende de score via Emma Vindevogel. Bogaert bracht de stand op 2-5 vanop afstand. Onder impuls van diezelfde Bogaert bleef ION in de buurt van de thuisploeg: 24-19 na 10 minuten. Krisper zorgde voor de aansluiting in deel twee: 28-28. Claessens bracht Waregem op 28-32. Desmet en Krisper brachten de stand op 32-39. Cuyvers bracht Lummen van op de vrijworplijn terug tot 40-42 aan de rust.

Na de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 51-51. Het was Bully die voor de thuisploeg de 58-53 op het bord knalde. Een kloof die bleef staan na driekwart spelen: 61-55. In de slotperiode was het Bayart die haar ploeg terug bracht tot 66-64. Marcou hield het kloofje op twee punten. Krisper zette alles terug in evenwicht: 73-73. Tot 75-75 en met nog ruim 2 minuten op de klok was nog alles mogelijk. Denys zorgde echter voor de vierpunten voorsprong voor Lummen: 79-75. Marcou mocht van op de vrijworplijn de 79-77 eindstand op het bord zetten.

Pijnlijke nederlaag voor Waregem die volgend weekend tegen Phantoms Boom vol aan de bak moet.