ION Basket Waregem neemt de maat van GUCO Lier na de rust

Giel Vanthournout werd topschutter met 17 punten. © (Foto ELD)

In Top Division Men 1 hield ION Basket Waregem de punten thuis tegen een sterk GUCO Lier. Het werd 89-77.

De bezoekers begonnen het best aan de partij. Van 0-4 ging het naar 5-12. Vanthournout bracht ION terug tot 10-12. Lier vond vlot de weg naar de ring en diepte zijn voorsprong terug uit tot 17-26. Bommen van Guillemyn en Spaens dichtten de kloof tot 24-26 na 10 minuten. GUCO bleef ook in deel twee het tempo aangeven. Van Den Bogaert zorgde voor de 28-35. Bruyneel knalde Waregem vanop afstand terug op voorsprong: 36-35. Steinbach zette de 44-42 ruststand vanop de vrijworplijn op het bord.

Spaens opende na de rust de debatten. Onder impuls van Van Vooren snelden de jongens van coach Jan Guns van hun tegenstander weg. Een dolle derde periode leverde de twintiger op. 68-48 na 30 minuten. De slotperiode was dan ook meteen overbodig. Lier milderde nog tot 89-77. Door deze zege staat Waregem gedeeld tweede met Gent Hawks en Gembo Borgerhout. Zaterdag staat de topper tussen Gent Hawks en ION Basket Waregem op de kalender. Afspraak in de Tolhuis Sportarena om 20.15 uur.

Speelden: Samaey 4, Spaens 13, Steinbach 4, Vanthournout 17, Enobakhare 6, Guillemyn 12, Bruyneel 6, Van Vooren 16, Bullock 11.