ION Basket Waregem na spannende ontknoping onderuit in Laarne

Sanne Desplenter werd met 18 punten topschutter bij Waregem.© ELD

Geen eerste zege voor de dames van ION Basket Waregem. Op het veld van Sparta Laarne werd het 69-63.

Sanne Desplenter maakte de eerste punten in de fonkelnieuwe sporthal van Sparta Laarne. In een gelijk opgaande openingsfase bleven beide ploegen in elkaars buurt. De thuisploeg kwam even op een 14-6 voorsprong, maar T’jollyn en een bom van Desplenter brachten de stand na 10 minuten op 14-13.

Met vijf punten op rij van Desmet werd de tweede periode geopend. Driepunters van diezelfde Desmet en Margot Vanhoutte brachten de tussenstand op 14-26. De tienpuntenkloof bleef overeind tot ruim twee minuten voor de rust. Onder impuls van Van Den Broecke kwam de thuisploeg echter terug tot op 27-30 halfweg.

Deforche en Van Den Broecke zorgden voor een achtpunten kloofje halfweg deel drie. Bogaert en Vanhoutte dichtten de kloof volledig bij het ingaan van de slotperiode: 46-46. Bommen van Desplenter en Desmet hielden Waregem in de wedstrijd tot 56-56. Ploegfoutenlast brak de formatie van coach Frederic Claessens zuur op. Met tien omgezette vrijworpen trok Laarne het laken naar zich toe. Eindstand 69-63.

Speelden: Bogaert 5, Desmet 16, K. Vanhoutte, Claessens 5, Desplenter 18, Devoldere, M. Vanhoutte 15, Debaveye, Foutry, T’jollyn 4.