ION Basket Waregem heerst in derby tegen Kortrijk Spurs

Nina Krisper was een van de uitblinkers bij Waregem. © ELD
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal won ION Waregem met sprekend gemak tegen de buren uit Kortrijk. Het werd 44-67.

De Lange Munte was voor de gelegenheid goed gevuld. Waregem, zonder Desplenter en Desmet, begon het best aan de partij. Bogaert opende de debatten, gevolgd door Marcou. Enkel Eva Devliegher kon daar aanvankelijk iets tegen zetten: 2-7.

Bommen van Bogaert en een bedrijvige Vindevogel deden de kloof aandikken tot 11-21 na tien minuten. Krisper opende de score in deel twee. Vijf punten op een rij van Swords bracht de stand op 16-23.

Eenvoudige zege

Acht punten van Krisper hielden Waregem comfortabel op voorsprong: 21-31. Bayart dikte aan tot 21-33. Claessens bracht in haar eentje de stand op 22-40 halfweg. Swords zorgde even voor een opflakkering net na de koffie: 28-40. Maar ION hield verrassend makkelijk stand. 35-52 na driekwart spelen.

In de slotperiode was het Nina Marcou die de twintiger vanop de vrijworplijn op het bord zette. Een bonus die nog 23 punten werd bij het eindsignaal: 44-67. Eenvoudige zege voor Waregem dat volgend weekend de degens kruist met Phantoms Boom. Kortrijk trekt naar Charleroi.

Kortrijk: S. Devliegher 2, Heyse 3, E. Devliegher, Foucart 2, Herlihy 6, Storme 12, Swords 15, Leire, Ducoulombier, Duhamel 1, Van Thuyne 3.

Waregem: Marcou 15, Claessens 16, Vindevogel 10, Bogart 9, Krisper 13, Debaveye 2, Bayart 2, Devos, T’Jollyn.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.