ION Basket Waregem aast op winst tegen Spirou Ladies Charleroi: “Mogen geen steken meer laten vallen tegen de haalbare kaarten”

Emma Vindevogel, ION Basket Waregem, wil in de terugronde winnen van de ploegen © ELD
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal gaat ION Basket Waregem dit weekend de confrontatie aan in en tegen Spirou Ladies Charleroi. De ploeg van coach Frederic Claessens wil aanknopen met een overwinning.

ION Basket Waregem begon het seizoen uitstekend met uitzeges tegen KBBC Sparta Laarne en RBC Pepinster East Belgium met respectievelijk 72-76 en 66-71.

Daarna volgden vijf opeenvolgende verliespartijen tegen Liège Panthers, House Of Talents Spurs, Basket Lummen, Phantoms Basket Boom en Basket Namur Capitale. Toch zat er meer in voor de ploeg van de 17-jarige Emma Vindevogel. De youngster is bezig aan een ijzersterke campagne. “De eerste twee partijen moésten we sowieso zegevierend afsluiten”, opent de Zultse studente Humane wetenschappen. Tegen Luik, Namen en Castors Braine voor de beker hebben we heel goed gespeeld. Tegen Luik en Kortrijk streden we tot op het einde voor de zege. Dit spel moeten we ook brengen in de must win-games. Tegen Lummen liep er bijvoorbeeld teveel mis. Collectief waren we niet bij de les. Pauline Bayart (15) moest daar het voortouw nemen, terwijl dit haar taak niet zou moeten zijn. Dit was een uppercut voor het team waar we veel uit leerden. Wat loopt er mis? We zijn heel jong, dus onervaren. We moeten ook minder individueel spelen.”

Ons doel, de play-offs halen, moet zeker mogelijk zijn

Zaterdagavond staat de lastige klip naar Charleroi op het programma. “Coach Frederic Claessens noemde deze wedstrijd geen must-win”, gaat Emma verder. “We wonnen al tegen hen voor de Beker van België in de achtste finale met het kleinste verschil (73-74). Als we goed samenspelen, dan moeten we de drie punten mee richting Waregem kunnen nemen. Ons doel, de playoffs halen, moet zeker mogelijk zijn. Maar dan gaan we tegen onze rechtstreekse concurrenten geen steken mogen laten vallen. Laarne, Pepinster en Lummen komen nog bij ons op bezoek. Tegen Kortrijk, Charleroi en Boom moet ook zeker iets mogelijk zijn. Er wachten ons nog enkele spannende wedstrijden.”

Knieblessure

Na een jaar blessureleed is Emma helemaal terug. Ze groeide uit tot een van de absoute sterkhouders van haar team. “Na mijn zware knieblessure van vorig jaar mag ik heel tevreden zijn. Ik kreeg dan ook de tijd om terug te komen. De coach schenkt me ook heel veel vertrouwen, wat heel belangrijk is. Ik was ook geselecteerd voor de B-gold stage van de basketbond enkele weken geleden. Daar was de doelstelling om ons individueel klaar te stomen. Daar heb ik heel veel van opgestoken”, aldus Emma Vindevogel. (ELD)

Zaterdag 20 november om 20u30: Spirou Ladies Charleroi – ION Basket Waregem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.