Ieperse Emma Van Thuyne en Evi Heyse trekken volgend seizoen naar Dynamite Deerlijk

Emma speelde vorige maand nog tegen Deerlijk. © ELD
Redactie KW

Dynamite Deerlijk versterkt zich volgens seizoen met toptalent Emma Van Thuyne (17) en Evi Heyse (25). Beide speelsters komen over van Amon Jeugd Gentson.

Na het vertrek van Lien Delmulle naar Basket Waregem ging de club van voorzitter Albert Vanpoucke op zoek naar versterking. De Ieperse Emma Van Thuyne, nu uitkomend voor eerste nationaler Amon Jeugd Gentson en eerste landelijker Blue Cats Ieper One is een van de twee nieuwkomers. “Met Gentson staan we in de gevarenzone en is er nog geen zekerheid voor een verlengd verblijf op het hoogste niveau”, zegt Emma, die volgend schooljaar Kinesitherapie zal volgen in Gent.

“Ik wil heel graag blijven proeven van speelgelegenheid in eerste, dus koos ik voor Deerlijk. Dat is ook op ideale afstand van mijn woonplaats. Daar vind ik met Benny Mertens een heel goeie coach terug. Deerlijk is een ploeg met goeie speelsters die dit ook bewezen heeft deze campagne.”

“Ikzelf was dit seizoen meer dan drie maanden out met een schouderoperatie. Nu ben ik helemaal terug en ondervind geen last meer. Ik pik dan ook mijn speelminuutjes terug mee. Ik zie het alvast helemaal zitten om bij deze prachtige club te spelen. Dit is een mooie uitdaging.”

Ook de Gentse Center (1,82m) en sterkhouder bij Gentson, Evi Heyse, maakt de overstap naar Deerlijk.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier