Iebac Ieper Two verwacht een geladen derby tegen Wervik

Wim Derveaux. © foto EF
Redactie KW

VK Iebac Ieper Two neemt het zaterdag in derde provinciale op tegen Wervik One.

VK Iebac Two ging met 65-51 onderuit in Oudenburg. “Dat was echt wel een dieptepunt“, vertelt speler-coach Wim Dervaux. “Er lukte niets en we vonden geen oplossing voor hun afwachtende spel. Jammer, maar misschien ook wel een gevolg van de mindere voorbereiding tijdens de kerstperiode.”

Omwille van blessures en examens konden we nooit op volle sterkte trainen en als dat voor een langere periode zo is, dan merk je dat automatisch aan het spel.”

Veel bekenden

Op bezoek bij Wervik One wordt het nog wat specialer. “Het wordt een geladen derby die voor extra motivatie aan beide kanten zorgt. We komen veel bekenden tegen en dat maakt het nog intenser dan het al is.”

“Thuis verloren we heel nipt, wat zuur is. We konden deze match zeker gewonnen hebben. We willen dan ook revanche nemen voor de heenmatch. We recupereren gelukkig heel wat spelers, want we bleven niet gespaard dit seizoen van pech en blessures. Ik ben benieuwd hoe al die jonge spelers zullen reageren na een periode van afwezigheid.”

We hebben zeker geen slecht parcours afgelegd

“We hebben dit seizoen zeker geen slecht parcours afgelegd. Ik hoop dat we onze positie in het klassement kunnen behouden en de mindere wedstrijden tot een minimum weten te beperken.”

“Elke keer weer spelen we voor de zege. We hebben een team dat verrassend uit de hoek kan komen. Wat volgend seizoen zal brengen is op dit moment nog niet duidelijk, maar ik denk dat de meerderheid van de spelers wel aan boord zal blijven.”

(BV)

Zaterdag 26 januari om 20.15 uur: BBC Wervik One – VK Iebac Ieper Two.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.