Iebac Ieper One – Rapid Langemark: derby in de kelder

Al weken leeft de derby tussen VK Iebac Ieper One en Rapid Langemark One ontzettend hard bij beide ploegen. Na de opmerkelijke remonte van Rapid, met een vier op vier de laatste weken, lijkt Langemark topfavoriet, maar Iebac kan in eigen huis altijd voor vuurwerk zorgen. De voorzitters Bernard Bode (Iebac) en Rik Robaeys (Rapid) over de match van zaterdag.

Rapidvoorzitter Rik Robaeys. © RB

Bij Rapid kijken ze vol vertrouwen uit naar de derby. “Door tal van factoren was het een moeilijk seizoen”, vult voorzitter Rik Robaeys van Langemark aan. “We waren weinig of nooit voltallig en onze inkomende transfers kwamen uit lagere reeksen. De aanpassing hebben we wat onderschat, daardoor duurde het allemaal langer dan verwacht. Ook een nieuwe coach met veel nieuwe spelers gooide wat roet in het eten. De aanpassing is verteerd en ondertussen groeit het vertrouwen, wat ons een mooie vier op vier opleverde.”

Laat de supporters maar in grote getale naar Iebac komen om samen met ons de overwinning en het behoud te vieren

Ik verwacht op Iebac een wedstrijd op het scherpst van de snee met veel spanning, maar wel weinig mooi basketbal. Het zal sowieso een lage score zijn, met klein verschil. De vrijworplijn zou wel eens de doorslag kunnen geven. Iebac heeft het thuisvoordeel, maar wij zitten in een goede flow. Ik geef ons 55 procent kans om te winnen. Hopelijk hebben we snel zekerheid omtrent het behoud, met winst zaterdag kan dat al zo zijn. Laat de supporters maar in grote getale naar Iebac komen om samen met ons de overwinning en het behoud te vieren”, besluit de voorzitter.

Bernard Bode, voorzitter van Iebac.
Bernard Bode, voorzitter van Iebac.© EF

Voorzitter Bernard Bode van VK Iebac Ieper blikt tot nu toe met gemengde gevoelens op het seizoen terug. “We dachten dat we met de nieuwkomers gewapend waren om onze opwachting in tweede provinciale te maken, maar we kenden veel pech. We hadden een waslijst aan geblesseerden en stonden dit seizoen nog geen enkele keer compleet. We hoopten stiekem op een plaatsje in de subtop, maar we gleden af naar de onderste regionen.”

Het behoud

“Normaal gezien is er maar één zakker in onze reeks”, gaat Bode verder. “Desselgem zou nog een heel straffe stoot moeten uithalen om hun hachje alsnog te reden. Sinds we voor een paar jaar bewust in landelijke gestopt zijn, moet er niets, maar mag alles. In deze derby duimen we voor de overwinning, want deze wedstrijd stond in het verleden altijd borg voor basketspektakel. Langemark is bezig aan een heel sterke reeks, aan ons om hen te stoppen. Als ik dan ook nog weet dat vijf spelers van de huidige kern van Langemark een verleden hebben bij Iebac, dan weet je dat elke basketliefhebber zaterdagavond ruimschoots aan zijn trekken komt.”

Waar ik het meest naar uitkijk is de nieuwe sportvloer die in het tussenseizoen wordt gelegd

“Naar de toekomst toe is het bang afwachten op de volledige revalidatie van een aantal geblesseerden die een heelkundige ingreep moesten ondergaan. Toch blijven we ook opteren voor het inpassen van de eigen jeugd. Dejonckheere en Woets klopten dit seizoen al op de poort van de One. Het zou zonde zijn om hen volgend seizoen niet het volste vertrouwen te geven. Er staan in het basketbal enkele grote veranderingen op til. De jeugdhervorming bijvoorbeeld, volgens mij alleen in het voordeel van de grotere clubs. Het verdwijnen van de provinciale comités zal ook wel wat aanpassing vragen, maar waar ik het meest naar uitkijk, is de nieuwe sportvloer die in het tussenseizoen in onze sporthal wordt gelegd.”

(BV)

Zaterdag 30 maart om 20.15 uur: VK Iebac Ieper One – Rapid Langemark One

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.