House Of Talents Spurs wint burenduel tegen ION Basket Waregem

Herlihy was een van de uitblinkers bij Kortrijk. © (Foto ELD)
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal zegevierde House of Talents Spurs op het veld van ION Basket Waregem met 56-66.

Nina Krisper opende de score voor Waregem. Herlihy antwoordde met een bom. Tot 5-5 hield de thuisploeg gelijke tred. Een 0-10 onder impuls van Eva Devliegher bracht de stand op 5-15. Met nog 1 minuut te spelen in de eerste periode verloor de thuisploeg Amy Desmet, na een onschuldig duel, met een gekloven wenkbrauw. De Waregemse werd afgevoerd richting spoed. 10-17 na 10 minuten. Beide ploegen hielden de kloof gelijk, tot de Spurs een tussenspurt van 0-16 plaatsten. De Waregemse afwerking bleef beperkt tot 21 procent. Vindevogel milderde nog tot 22-41 aan de rust.

In deel drie nam ION de rol over. Via het duo Claessens-Vindevogel werd de kloof herleid tot 10 punten na driekwart spelen. Krisper bracht haar ploeg tot op 8 punten in de slotperiode: 47-55. Een bonus die Kortrijk niet meer uit handen gaf. Claessens bracht de stand nog op 56-63, maar het was Foucart die van op afstand de 56-66 eindstand op het bord knalde in de laatste seconde. Verdiende zege voor de Spurs die opklimmen naar de vijfde stek na twee zeges op een rij. Waregem staat met twee zeges en twee verliespartijen op een voorlopige vierde plaats. (ELD)

Waregem: Marcou, Claessens 19 (13 reb.), Vindevogel 16, Debaveye 1, Devos, Desplenter 7, Bogaert 7, T’Jollyn, Bayart, Krisper 4, Desmet 2.

Spurs: S. Devliegher 5, Leire 4, Storme 9, Baelen 3, Heyse 8, Swords 2, Ducoulombier, E. Devliegher 10, Foucart 8, Duhamel, Herlihy 17 (10 reb.).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier