https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

House Of Talents Spurs verliest zwaar van Tarbes GB

© (Foto ELD)
Redactie KW

In de voorronde van de EuroCup Women verloor House Of Talents Spurs van Tarbes GB. De Franse topclub was met 41-96-cijfers een maatje te groot. De terugwedstrijd is volgende week woensdag.

De bezoekers begonnen het best aan de partij: 0-6. Een bedrijvige Lisa Foucart hield de Spurs met 5 punten op een rij in de match: 5-8. Onder impuls van de boomlange Ana Tadic en Julia Wojta gingen de bezoekers deel twee in met een 16-23 voorsprong. In die tweede periode kwam de thuisploeg nog amper tot scoren. Frances Duhamel toonde wel haar klasse aan het talrijk opgekomen publiek. Ook Silke Storme deed haar werk waardoor de kloof beperkt bleef tot 24-43 halfweg.

Tarbes ging na de pauze op zijn elan door. De dames van coach Benny Mertens bleven dapper strijden, maar scoren lukte amper: 30-73 na 30 minuten. In de slotperiode diepten de Fransen hun voorsprong nog uit tot een vijftiger. Het werd uiteindelijk 41-96.

“Deze uitslag is een beetje dubbel”, zegt Lisa Foucart. “We hadden goeie momenten, maar de mindere werden genadeloos afgestraft. Teveel balverlies en teveel respect voor de tegenstander deed de score hoog oplopen. We waren een maatje te licht, maar dit is geen schande. De sfeer in de zaal was fantastisch. Dit weekend trekken we naar Braine en woensdag volgt de terugwedstrijd. Daar willen we toch nog eens het beste van onszelf geven”. (ELD)

Spurs: S. Devliegher, Leire, Storme 11, Baelen, Heyse 2, Ducoulombier, E. Devliegher 2, Foucart 9, Duhamel 8, Herlihy 7, Van Thuyne.

Tarbes: Wojta 26, Pardon 11, Kessler 11, Samson 9, Tadic 14, Ewodo 12, Diarisso, Quinones 13.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.