House Of Talents Spurs stunt tegen Belfius Namur Capitale

House Of Talent Spurs plaatste zich opvallend makkelijk op het veld van landskampioen Namen voor de kwart finale van de Beker van België. Het werd 60-89. De spurs scoorden maar liefst 17 driepunters, een collectieve topprestatie.

De ploeg van Benny Mertens begon het best aan de partij. Maar liefst vijf bommen in de eerste periode – waarvan drie van Lisa Foucart – hielden de stand in evenwicht na 10 minuten spelen: 19-19. In deel 2 bleef House of Talents op zijn elan doorgaan. De defensieve teugels werden aangespannen en de uit blessure terugkerende Sien Devliegher maakte meteen indruk met 5 punten op rij: 32-44 aan de rust.

Knalprestatie

Ook na de koffie bleven de Spurs baas. Van Thuyne en Sien Devliegher scoorden naar hartenlust van op afstand. 44-70 na driekwart spelen. In de slotfase ontbond Leire nog haar duivels. Met een bom mocht ze de 60-89 eindstand op het bord zetten. Een knalprestatie waarbij de Spurs de nodige dosis vertrouwen tanken voor het Europese bekerduel tegen het Franse Tarbes op 22 september in de Lange Munte.

Speelden: Herlihy 7, Foucart 22, Van Thuyne 16, E. Devliegher 10, Storme 7, S. Devliegher 11, Ducoulombier 4, Leire 10, Heyse 2, Baelen. (ELD)