House Of Talents Spurs met dertiger de boot in tegen Namen

Herlihy kon haar ploeg niet aan de zege helpen. © ELD

In Top Division verloor House Of Talents Spurs met 74-44 van Basket Namur Capitale. Door deze nederlaag zakt Kortrijk naar de zesde plaats.

Met de bekerstunt (60-89) in het achterhoofd tegen de Waalse formatie half september, kwam de ploeg van coach Benny Mertens met vertrouwen aan de opworp. Zonder de geblesseerden, Emma Van Thuyne en Sien Devliegher, begon de partij gelijk opgaand: 3-3 na 3 minuten. Een 10-2 tussenspurt van de thuisploeg bracht de stand echter op 13-5.

De Amerikaanse Herlihy en een bom van Ruth Leire brachten alles terug in evenwicht: 16-16. Range zette vanop de vrijworplijn de 18-16 op het bord. In deel twee stokte de scoringsmachine bij de Spurs. Namen profiteerde, Dossou bracht de stand op 33-22. Storme milderde tot 33-24 halfweg.

Zempare diepte de kloof na de koffie uit tot 44-24, nadat Kortrijk 5 minuten de weg naar de ring niet vond. Een bom van Herlihy en scores van Eva Devliegher zetten de 51-37 neer na driekwart spelen.

De slotperiode werd een maat voor niets. De Spurs misten scherpte aanvallend, terwijl de thuisploeg wel vlot tot scoren kwam. 23-7-cijfers in de slotperiode resulteerden in een 74-44 eindstand. (ELD)