https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

House of Talents Spurs maatje te klein tegen Castors Braine

Cylia Ducoulombier zag deze zware nederlaag nederlaag niet aankomen. © (Foto ELD)
Redactie KW

Op de eerste speeldag van de reguliere competitie ging House of Talents Spurs onderuit op het veld van Royal Castors Braine. Het werd 83-49.

Kortrijk, nog altijd zonder de geblesseerde Amerikaanse Megan Swords, zag de thuisploeg meteen uitlopen tot 9-1. Herlihy opende voor de Spurs na drie minuten. Profploeg Braine ging op zijn elan door, en stoomde naar 26-7-cijfers na tien minuten.

Er kwam beterschap in de tweede periode voor de dames van Benny Mertens. Youngsters Ducoulombier en Leire namen hun ploeg op sleeptouw. Van 35-15 ging het naar 40-25 aan de rust.

Tot halfweg de derde periode bleef diezelfde voorsprong voor Braine op het bord staan: 49-34. Toen ging het snel. Een tussenspurt later liet Lisowa de dertiger noteren: 64-34. Lindstrom zette de 69-36 na 30 minuten neer.

In een overbodig slotquarter hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Eindstand 83-49.

Cylia Ducoulombier: “We kenden een heel moeilijke start van de wedstrijd en kwamen al snel onder druk te staan. In het tweede quarter maakten we een mooie comeback door in zone te gaan verdedigen. Na een 11-0 na de rust kwamen we moeilijk tot scoren. Al bij al een pijnlijk nederlaag omdat we niet hadden verwacht met meer dan 30 punten te verliezen”, laat Cylia weten op de instagrampagina van de club.

Volgende zaterdag spelen de Spurs thuis om 18u tegen Spirou Charleroi in de Lange Munte. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.