House Of Talents Spurs eenvoudig voorbij Sparta Laarne

Sien Devliegher in actie. © ELD
Redactie KW

In Top Division Women zegevierde House Of Talents Spurs tegen Sparta Laarne met 82-66 op de eerste speeldag van de terugronde.

Kortrijk recupereerde Sien Devliegher en Cylia Ducoulombier, maar moest het zonder Ruth Leire en Emma Van Thuyne stellen. Evi Heyse opende de score. Een bom van Herlihy bracht de stand op 7-4. Enkel Beeckmans vond voor de bezoekers de weg naar de ring. Het duo Herlihy-Heyse liet een eerste kloofje optekenen. Eva Devliegher zorgde voor de 26-15 na 10 minuten.

Een bonus die ook in de tweede periode overeind bleef door toedoen van Megan Swords: 41-31. Zelfde spelbeeld na de koffie. Een collectief puik presterend Kortrijk hield de bezoekers makkelijk op afstand. Twee bommen van Sien Devliegher zetten de bordjes op 62-47 na dertig minuten spelen. Na twee minuten in de slotperiode stond de twintiger op het wedstrijdblad: 70-49. Drie bommen op rij van de bezoekers brachten de bonus terug tot 81-66. Frances Duhamel mocht de 82-66 vanop de vrijworplijn vastleggen. Verdiende zege voor de dames van coach Benny Mertens, die stevig op de zesde plaats postvatten.

Speelden: Storme 8, Heyse 15, Eva Devliegher 6, Foucart 9, Herlihy 14, Sien Devliegher 13, Baelen 4, Swords 8, Ducoulombier 2, Dehamel 1, Remacle 2.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.