https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

House Of Talents Spurs boekt derde zege op een rij

Evi Heyse was goed voor 18 punten. © ELD
Redactie KW

In de hoogste klasse van het damesbasketbal ging House Of Talents Spurs met de volle buit aan de haal op het veld van Sparta Laarne. Na een ware thriller werd het 61-64.

Kortrijk die het nog altijd moest stellen zonder Emma Van Thuyne begon goed aan de partij. Heyse zette de 0-4 op het bord. De Amerikaanse Herlihy de 2-7. Bommen van Meylemans en Capoen brachten de stand op 8-9. Een ijzersterke Heyse hield de Spurs op voorsprong met 9 punten in de eerste periode. Swords zette de 16-20 op het bord na 10 minuten. In de tweede periode losten beide teams elkaar voor geen meter. Van 24-24 ging het naar 33-33. Deforche kon uiteindelijk de 35-33 stand op het bord zetten halfweg.

Na de koffie kregen we hetzelfde scoreverloop. Het grootste verschil kwam er na driekwart spelen: 50-47. Sien Devliegher zette de scheve situatie al snel terug recht: 53-53. Uitblinkster Heyse liet de 56-62 noteren. Een bom van Meylemans en een score van Van Den Broecke bracht terug spanning: 61-62 met nog 25 seconden op de klok. Sien Devliegher nam vanop de vrijworplijn alle twijfels weg. Eindstand 61-64.

Hard bevochten zege voor de dames van coach Benny Mertens die opklimmen naar een voorlopige tweede plaats na een drie op vier. Zaterdag staat de topper tegen Liège Panthers in de Lange Munte op het programma.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.