House Of Talents Spurs bekert tegen Kangoeroes Basket Mechelen: “We hebben niets te verliezen”

Eva Devliegher is nog niet helemaal tevreden over het geleverde spel. (foto ELD)
Redactie KW

Na een felbevochten zege in en tegen Basket Lummen prijken de dames van House of Talents Spurs op een mooie derde plaats in het klassement. Zaterdag staat de kwartfinale van de Beker van België op het programma tegen Kangoeroes Basket Mechelen.

Vorig jaar trok House Of Talents Spurs nog aan het kortste eind op het veld van Basket Lummen. Nu werden de rollen omgedraaid na een bijzonder prangende eindfase. “Ik denk dat we nu het geluk hadden dat we eerst op verplaatsing mochten spelen tegen de Limburgers”, vertelt de 25-jarige Eva Devliegher uit De Panne.

Vertekend beeld

“In eigen huis is dit misschien wel een van de makkelijkste opdrachten, maar op hun veld aantreden is andere koek. Het werd een close game, maar ik had het gevoel dat de bonus veel groter kon zijn. We lieten ze telkens terugkomen, ook na een voorsprong van 12 punten. We lieten na om door te duwen. Ze mochten al te veel aanvallende rebounds nemen, maar gelukkig draaide het goed uit.”

Kortrijk nam met een vier op zes een prima competitiestart. “Toch was de verloren wedstrijd tegen Liège Panthers een gemiste kans”, gaat de 25-jarige zelfstandig kinesiste verder. “De uitslag (59-78) geeft een vertekend beeld over de partij. We lieten ons al te makkelijk ringeloren. Die vier op zes is niet slecht, maar geeft me toch een dubbel gevoel en maakt me niet echt tevreden. Na de competitiebreak krijgen we immers de serieuzere wedstrijden voorgeschoteld met onder andere Phantoms Boom en Namen, Mechelen…”

Zaterdag staat Kangoeroes Basket Mechelen als tegenstander op de kalender. “We hebben in ieder geval niets te verliezen in dit bekerduel. In dit soort onderonsjes, waar we normaal gezien weinig kans maken, kunnen we veel leren en andere zaken uitproberen. We moeten voor onszelf een goede partij spelen en enkele goede acties uitvoeren, nieuwe zaken uitproberen. Dat hebben we jammer genoeg niet gedaan tijdens onze Europese duels tegen het Franse Tarbes. Anders verdedigen bijvoorbeeld, dat zou ons op een of andere manier vertrouwen kunnen geven. Een gemiste kans.”

Heel wat groeimarge

“We hebben nog heel wat groeimarge en dat willen we doen in de competitie. Hetzelfde resultaat als vorig seizoen behalen – een vijfde plaats – zou schitterend zijn. Een positieve noot is alvast dat de Amerikaanse Ashlyn Herlihy beter en beter voor de dag komt. De integratie in de groep verloopt heel goed”, aldus Eva Devliegher.

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier