HOT Spurs Dames openen tegen Charleroi

Emma Van Thuyne van Kortrijk Spurs. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De dames van House Of Talents Kortrijk Spurs openen de competitie met een verplaatsing naar CEP Ladies Basketball Charleroi.

De ploeg van coach Bruce Minne heeft er een degelijke voorbereiding opzitten. Slechts drie speelsters bleven na vorig seizoen aan boord: Cylia Ducoulombier, Lisa Foucart en Emma Van Thuyne. De zusjes Emma en Sarah Bell komen over van Phantoms Boom. Aleksandra Petrova, Karolina Stawinska en Vanda Kristlova zijn de buitenlandse versterking. “Eigenlijk is de aanloop naar de competitie toe heel goed verlopen”, opent de 22-jarige Emma Van Thuyne. “We kozen niet voor de makkelijkste tegenstanders waaronder enkele Waalse fysieke ploegen. Vorig weekend oefenden we nog tegen reeksgenoot Brunehaut waar met 57-75 gewonnen werd. Dis is altijd een soort knokpartij waarin we goed presteerden. Dit jaar zijn we met een kern van acht aangevuld door speelsters uit de B-ploeg en de jeugd.”

In een oefenduel werd Charleroi al met 69-59-cijfers verslagen. “Zaterdag krijgen we meteen geen makkelijke tegenstander voorgeschoteld”, gaat de Ieperse studente LO en BR aan Artevelde, verder. “We zullen meteen klaar moeten zijn tegen deze harde ploeg, wat ook bleek uit het oefenduel thuis tegen deze Waalse formatie. We zullen vooral onze rebounds beter moeten verzorgen. De sfeer op en naast het veld is alvast heel goed. De buitenlanders zijn al goed geïntegreerd. Ikzelf had wat last van een barstje in mijn hand, maar dat euvel is zo goed als verleden tijd.”

Play-offs

“Ik verwacht dit seizoen een totaal andere competitie. Veel ploegen zijn vernieuwd en traditioneel zullen Kangoeroes Mechelen en Castors Braine de competitie domineren. Wij hebben niet echt een doelstelling wat een plaats in het klassement betreft uitgesproken, maar we willen sowieso de play-offs halen. Dat is toch de bedoeling. De middenmoot moet, indien we de juiste balans vinden, haalbaar zijn. Veel ploegen zullen immers aan elkaar gewaagd zijn”, aldus Emma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier