Holstra Wings Two kan promotiekansen gaaf houden tegen Poperinge Two

Redactie KW

Holstra Wings Two staat op dit moment gedeeld derde in derde provinciale A en kan mits winst zaterdag tegen Poperinge B een serieuze stap richting promotie zetten.

“Vorige week hebben we vlot gewonnen op het veld van Blankenberge Two”, geeft kapitein Arne Wouters mee. “Tegen Poperinge B wordt het wel een ander paar mouwen. In Poperinge hebben we niet zo goed gespeeld, maar onze coach Bart Dewaele was er niet bij en dat scheelt natuurlijk een stuk. We hebben wel het gevoel dat we hen aankunnen, ook al is Poperinge een heel ervaren ploeg. Bij ons in de ploeg hebben we ook wel enkele ervaren spelers, dus het zou best wel eens een mooie wedstrijd kunnen worden.”

“Als ploeg zijn we er momenteel nog niet uit of we, gezien de situatie waarin we ons bevinden, voluit zullen spelen om derde te eindigen. Zowel leider Spurs, als het tweede gerangschikte Poperinge zullen waarschijnlijk niet kunnen promoveren. Volgend seizoen speelt al een ploeg uit hun club in tweede provinciale, dus zou het kunnen dat een derde plaats recht geeft op promotie. Jammer genoeg zouden wij dan niet in tweede provinciale kunnen spelen aangezien er voor onze ploeg volgend seizoen geen plaats meer is binnen Holstra Wings.”

Overigens zijn we er als spelersgroep ook nog niet uit voor welke club we volgend seizoen gaan spelen, want we willen met de volledige ploeg overstappen naar een andere club. Er zijn contacten met Gullegem en met Wikings, maar op vandaag hebben we als groep nog niet beslist waar we naar toe gaan. Daarnaast onderzoeken we een derde piste waarbij we een eigen verhaal zouden opstarten.”

“In ieder geval willen we volgend seizoen met deze groep nog basketten en in elk van de drie scenario’s zal dat in vierde provinciale zijn. Met deze ploeg starten we volgend seizoen in vierde hoe dan ook met promotiekansen. Verder hopen we dat we na één seizoen opnieuw in derde provinciale kunnen spelen, maar we beseffen dat promotie niet makkelijk zal zijn”, besluit Arne. (FVD)

Zaterdag 22 februari om 18 uur: Holstra Wings Wevelgem B – Poperinge B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier