Holstra Wevelgem wint laatste wedstrijd van 2014

© VDB
Redactie KW

De ploeg van coach Tom Roels won de eerste wedstrijd van de terugronde na een sterke eerste helft. Op het veld van Schaerbeek werd het 66-74.

Wevelgem begon geconcentreerd aan de partij. De thuisploeg, die laatste stond, maar na een coachwissel twee opeenvolgende wedstrijden had weten te winnen, kon aanvankelijk goed volgen. Het bleef gelijk opgaan, maar naar het einde van het eerste quarter nam Wevelgem de bovenhand: 14-20. Holstra kende een heel sterk tweede quarter waarin het de thuisploeg beperkte tot 10 punten. Offensief ging de bal goed rond en iedereen kwam tot scoren: 24-40 rust. het derde quarter startte niet goed. De thuisploeg gooide alles binnen en Holstra werd wat nerveus. Na een 28-15 quarterstand was het plots 62-65. In een spannende slotfase bleef Van De Keere (17 punten, 13 rebounds, 8 uitgelokte fouten en 6 assists) heer en meester. Verdiende zege voor Wevelgem dat knap bovenin blijft meespelen in de klassering: 66-74.

Speelden: Vandenberghe 15, Van De Keere 17, Vanhauwaert 2, Folens 5, Velghe 8, Bytteiber 12, Vanwynsberghe 4, Vanbecelaere 6 en Hanssens 5.

(BW-Foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.