Holstra Wevelgem verlaat met opgeheven hoofd het veld na 83-72 verlies in De Pinte

Een met zware blessurelast geteisterd Holstra Wevelgem kan terugblijken op een geslaagde partij op het veld van De Pinte. Thuisploeg De Pinte stond tweede in het klassement, terwijl Wevelgem met één overwinning minder op een derde plaats stond.

Winst van Holstra kon KBBC Oostkamp de titel bezorgen, maar de Oost-Vlamingen wonnen verdiend. Holstra Wevelgem startte niet goed aan de partij. Defensief waren de bezoekers niet bij de les en de thuisploeg profiteerde optimaal (4-0 en wat later 16-7 na 4 minuten). De Pinte scoorde aan 100% en Holstra keek snel tegen een achterstand van 10 punten aan. Wevelgem kwam beter in de partij via het duo Vandenberghe-Velghe.

Na een zeer offensief quarter wees het scorebord 33-26 aan. Holstra had het in de tweede periode zeer lastig. Byttebier zat niet in de partij en men was te afhankelijk van het duo Vandenberghe-Velghe (goed voor 29 van de 38 punten bij de rust). Intussen maakte cadetspeler Witdouck zijn debuut in een seniorsploeg, meteen in derde nationale. Eén minuut later viel een goed spelende Lautrie met een enkelblessure uit. Seizoen voorbij voor de juniorspeler, waardoor de ziekenboeg nog meer wordt aangedikt. De Pinte profiteerde van de slechts 8-koppige Wevelgemse ploeg (52-38 rust).

Meteen na rust kon Wevelgem een vuist maken: 52-42. Op het einde van het quarter draaide een bom van Vandenberghe bij 63-50 uit de ring, terwijl De Pinte aan de overkant al te makkelijk wel een driepunter scoorde: 66-50 na 30′. Nog steeds gaf Wevelgem niet op, en via een in de tweede helft sterke Byttebier kwam Holstra snel onder de 10 punten: 66-57. Dichter dan 8 punten kwamen de Vlassers niet meer. Toch bleef het tot op 1 minuut van het einde spannend. De bezoekers konden met geheven hoofd het (slag)veld verlaten. Met nog drie matchen te gaan lijkt blessurepech coach Roels en zijn team te blijven achtervolgen.

(BW)

Quarterstanden: 33-26, 52-38, 66-50, 83-72. Speelden: Vandenberghe 28, Lautrie 0, Velghe 17, Byttebier 13, Baert 0, Jonckheere 9, Vanbecelaere 5 en Witdouck 0