Hoe verging het de West-Vlaamse basketploegen afgelopen weekend?

Cordenier van BBC Izegem wordt afgestopt door Sabbe van ZwevegemDeerlijk. © (Foto VDB)

Elke zondagavond krijg je op kw.be een overzicht van hoe de West-Vlaamse ploegen in Top Division Two en landelijke reeksen het er afgelopen weekend vanaf brachten.

Top Division Two

KB Gistel Oostende Two verloor met 76-88 van Kontich. De troepen van coach Geldof keken meteen tegen een 4-22-achterstand aan, maar konden die achterstand teniet doen voor de rust (42-47). Halfweg het vierde quarter beende KBGO helemaal bij (71-71), maar te veel missers vanop de vrijworplijn kostten hen de zege. Debrock was goed voor 20 punten. Kortrijk Sport One boekte een belangrijke overwinning bij Turnhout (58-77). Met 22-36 was de voorsprong bij de rust al gemaakt. Leemans scoorde 16 punten voor Kortrijk. KBBC Oostkamp One won op bezoek bij Willebroek (56-64), al kon de ploeg van coach Meiresonne zich nooit echt losrukken van de tegenstander. Robijns was beste schutter met 19 punten.

Eerste Landelijke

BBC De Westhoek Zwevezele One speelde in het eerste kwart goed mee tegen Oudenaarde (24-24). De bezoekers sloegen in het tweede kwart een kloof van tien punten. In het derde quarter bracht Rotsaert de thuisploeg even voorop (58-57), maar een nieuwe tempoversnelling van Oudenaarde werd hen fataal (77-97). Petitpierre scoorde 24 punten voor Zwevezele. K-Basketteam Kortrijk One had in de eerste helft moeite met het kleine veld van Zottegem (30-30). Na de rust kon Vandenberghe, uitblinker met 37 punten, een kloofje slaan. Op 2 minuten van het einde stond het 64-76, maar Zottegem kwam nog gevaarlijk dichtbij (74-78).

Tweede Landelijke

RHK Oostende One verloor op bezoek bij Latem-De Pinte Two (86-62) ondanks drie spelers in de dubbele cijfers. Ook Melco Ieper Two ging onderuit in het Gentse, bij Falco Two (93-84). M. Heughebaert scoorde 26 punten voor Ieper. Basket Waregem Two speelde een sterk eerste quarter bij Geraardsbergen (13-28) en legde daarmee de basis van een 71-82-overwinning. Marreel was goed voor 26 punten. ZwevegemDeerlijk One won de West-Vlaamse derby bij BBC Izegem One (56-74). Sabbe werd topschutter met 18 punten. Co-leider Racing Brugge One had geen problemen met Opwijk (62-89). De match, waarin Maelegheer 23 punten nette, was bij de rust al gespeeld (24-45).

Eerste Landelijke Vrouwen

K-Basketteam Kortrijk One moest nipt de duimen leggen tegen Houthalen (64-70), ondanks 14 punten van Kapenga. Avanti Brugge One won het West-Vlaamse onderonsje van Basket Waregem One (74-82) dankzij 23 punten van Eline Verbeest. Wytewa Roeselare One deed een goede zaak in het klassement door met 69-43 te winnen van Dessel-Retie. Drie speelsters gingen naar 15 punten of meer. Blue Cats Ieper One ging verrassend onderuit bij hekkensluiter Amon Jeugd Gentson Two (73-58).

Tweede Landelijke Vrouwen

Mibac Middelkerke One leed een nipte nederlaag bij Antwerp Giants Two (68-63), ondanks enkele afwezigen. Basket Blankenberge One won met 74-55 van Gavere. Van Meenen was andermaal de uitblinker met 24 punten. K-Basketteam Kortrijk Two blikte Meetjesland in (62-41). Zondagmorgen won BBC Knokke-Heist One met 67-49 van Bavi Gent na een moeilijke eerste helft (26-19). KB Oostende Bredene One had het zondagmiddag knap lastig met Osiris Aalst Two en kon pas in de tweede helft het verschil maken (58-40).