Hoe verging het de West-Vlaamse basketploegen afgelopen weekend?

Deconinck en Denoulet stoppen Viaene af in het duel tussen Racing Brugge en ZwevegemDeerlijk in tweede landelijke. © (Foto VDB)
Redactie KW

Wat gebeurde er afgelopen weekend in Top Division Two en het landelijke basketbal met de West-Vlaamse ploegen? Je leest het hier.

Top Division Two

Kortrijk Sport One verloor in eigen huis van Geel (74-77), ondanks 23 punten van Stan Leemans. Oostkamp One had geen moeite met Woluwe, althans niet na de rust. Met vijf spelers in de dubbele cijfers boekte Oostkamp een 93-65 overwinning. Veel meer spanning was er bij KB Gistel Oostende Two, zij gingen met 62-64 winnen in Lambusart. Debrock blonk uit met tien punten en evenveel assists, Van Hee forceerde de zege.

Landelijke heren

In eerste landelijke ging leider K-Basketteam Kortrijk One in eigen huis onderuit tegen Hansbeke (74-77). Kortrijk kreeg in de eerste helft (32-50) geen voet aan de grond, maar op twee minuten van het einde was het weer helemaal mee (71-71). De zege was voor de Oost-Vlamingen, ondanks 27 punten van Vandenberghe. BBC De Westhoek Zwevezele One boekte de eerste overwinning van het seizoen tegen Sint-Truiden (90-79). Met 53-29 aan de rust leek de match gespeeld, maar de bezoekers kwamen nog terug op vijf punten. Casteleyn werd matchwinnaar met 23 punten en twee bommen in de slotfase.

In tweede landelijke werd er in de derby tussen Racing Brugge One en ZwevegemDeerlijk One (58-45) haast niet gescoord. Vlamynck werd met 18 punten topschutter. Basket Waregem Two kon niet winnen op bezoek bij Falco Gent Two (81-64). Marreel (21) en Desmet (17) waren de beste schutters van de avond. RHK Oostende One speelde Ronse-Kluisbergen in de eerste helft op een hoopje (40-22) en pakte dankzij 16 punten van De Jonghe de 75-54-zege. Izegem One ging in eigen huis onderuit tegen Geraardsbergen (75-86). De nederlaag leek op een afstraffing uit te draaien, maar in de slotfase kon Izegem de score nog een aangezicht geven. Melco Ieper Two tenslotte was in eigen huis niet opgewassen tegen Houtem (60-74). Deceuninck legde er 20 in het mandje, Lambermont speelde voor het eerst weer sinds zijn blessure.

Landelijke vrouwen

Ook in eerste landelijke bij de vrouwen stond een West-Vlaamse derby op de agenda. Avanti Brugge One haalde het met 51-44 van K-Basketteam Kortrijk One dankzij onder andere 14 punten van Judith Van Craeymeersch. Basket Waregem One was niet opgewassen tegen Houthalen (65-71), ondanks 14 punten van Vanhoutte en Bogaert. Op zondag stonden nog twee duels op de agenda. Blue Cats Ieper One won met 71-57 tegen Houtem. Wytewa Roeselare One ging nipt onderuit tegen Schoten-Brasschaat (52-54).

In tweede landelijke bij de vrouwen verloor Mibac Middelkerke One kansloos bij leider Boom (84-57). Jonckheere scoorde 14 punten. KB Oostende Bredene One had twee verlengingen nodig om voorbij Antwerp Giants Two te geraken (74-78). Desmet was topschutter met 16 punten. Basket Blankenberge One speelde een sterke eerste helft bij elkaar (36-13). Meetjesland keerde terug in de match, maar de zege bleef aan de kust (56-47) dankzij ook 25 punten van Van Meenen. K-Basketteam Kortrijk Two had het niet onder de markt tegen Gavere en stond na één quarter 21-10 in het krijgt. Het team van coach Sarlet won toch nog (64-70). Ducoulombier nette 20 punten, Rysselinck 18. Knokke-Heist One haalde het zondagmorgen van Aalst (71-60), na maar liefst 37 punten van Melissa Deblaere.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.