Hoe liep het afgelopen weekend in het landelijke basketbal?

Vlamynck (geel) van Racing Brugge wordt afgestopt door Duyck van Izegem. © (Foto VDB)
Redactie KW

Het ging er dit weekend weer hevig aan toe voor de West-Vlaamse ploegen in de landelijke afdelingen. En de verrassingen vielen vooral in de West-Vlaamse derby’s. Een overzicht van het voorbije weekend.

In eerste landelijke won K-Basketteam Kortrijk One de topper tegen Sint-Truiden (83-63). Jérome Vandenberghe scoorde andermaal een dertiger. BTK blijft alleen aan de leiding en heeft nu twee gewonnen wedstrijden voorsprong op de eerste achtervolgers. BBC De Westhoek Zwevezele One moest op zondagmiddag aan de slag bij Hansbeke, waar tot enkele weken geleden nog Oostendenaar Tom Roels coach was. De mannen van coach Defraeye verloren met 75-60 van Hansbeke.

In tweede landelijke viel Melco Ieper Two net iets te licht uit voor topploeg Gent-Oost (57-62). Nochtans begon Ieper verschrikkelijk goed met een 17-2. In het tweede quarter werd er vijf minuten lang niet gescoord door de thuisploeg, waardoor de bezoekers de voorsprong weer overnamen. Op ervaring haalden de bezoekers het, al was Deceuninck bij Ieper goed voor 19 punten. Gent-Oost Eagles blijft de enige nog ongeslagen leider in de reeks. RHK Oostende One wist wel te winnen. Zij klopten Okapi Aalstar Two met 83-75. Center Tomas Verduyn werd topschutter met 14 punten. De streekderby tussen Basket Waregem Two en ZwevegemDeerlijk One eindigde zondagmiddag op 78-60. Waregem scoorde maar liefst 14 driepunters, Jakob Marcou scoorde er daarvan zeven. De verrassing van het weekend was de thuisnederlaag van ongeslagen leider Racing Brugge One tegen BBC Izegem One (72-79). Maelegheer, Vlamynck en W. Geldhof waren de productiefste Bruggelingen, maar dat was onvoldoende voor de zege. Coach Karim Kaddour van Izegem zegevierde tegen zijn ex-club en had dat vooral te danken aan Verbauwhede.

Vrouwen

In eerste landelijke won Avanti Brugge One in eigen huis van Houthalen (56-51). Eline Verbeest scoorde maar liefst 22 van de 56 punten. Wytewa Roeselare One was geen partij voor Boom (76-39), ondanks dubbele cijfers voor Staelens en Snauwaert. K-Basketteam Kortrijk One won de West-Vlaamse derby op bezoek bij Basket Waregem One (57-58). Nohaila Msili was bij de bezoekers goed voor 17 punten. Blue Cats Ieper One sloot de speeldag op zondagmiddag af met een 60-56-overwinning tegen Pitzemburg Mechelen.

In tweede landelijke won Blankenberge One het West-Vlaamse onderonsje van K-Basketteam Kortrijk Two (61-60). Jana Van Meenen gooide 22 punten door het netje. Mibac Middelkerke One won na een bikkelharde partij van Osiris Aalst Two (53-45). Lindsey Jonckheere was de beste schutter met 13 punten. Knokke-Heist One zorgde voor een stunt door KB Oostende Bredene One te kloppen (69-62). De zusjes Deblaere zorgden samen voor 45 punten van Knokke. Bij KBOB was Desmet, op de bank begonnen, met 16 punten het productiefst.

(BV – Foto VDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.