Hoe brachten de West-Vlaamse herenteams het in landelijke er van af?

Tweede landelijke - Rebound van Sam Deconinck Zwevezele voor Imran Porca van Waregem. © (Foto VDB)
Redactie KW

De landelijke seniorencompetitie trok zich dit weekend weer op gang. Dit is een overzicht van de West-Vlaamse ploegen in eerste en tweede landelijke bij de heren.

Eerste landelijke

Kortrijk Spurs Two opende zaterdagavond de competitie in eerste landelijke. Er werd met duidelijke 86-48-cijfers gewonnen van Zottegem. In het tweede quarter duwde Kortrijk door naar 42-25. Tandt en Bevernage waren elk goed voor 16 punten.

Racing Brugge One, nieuw dit seizoen in de reeks, speelde zondagavond om 18 uur tegen Sint-Truiden. Bij de rust stond Racing 38-29 op voorsprong. Tegen het einde van het derde quarter was alles bijna te herdoen (62-60). In het slotquarter gingen de bezoekers over Racing (73-82). De broers Geldhof waren samen goed voor 35 punten.

Tweede landelijke

Met Avanti Brugge en BBC Koksijde telt de reeks twee West-Vlaamse stijgers. BBC De Westhoek Zwevezele degradeerde dan weer uit de hoogste landelijke reeks, waardoor er heel wat West-Vlaamse derby’s op de agenda staan. In het openingsweekend waren er meteen twee West-Vlaamse onderonsjes.

Basket Blankenberge One ontving nieuwkomer BBC Koksijde One. Het werd een vlotte 87-66-overwinning voor Blankenberge, dankzij onder andere 25-9 na het eerste kwart. Vandermeersch werd topschutter met 19 punten. Bij Koksijde was Jasper Degraeuwe met 13 punten topschutter.

De doodgeverfde titelkandidaat Avanti Brugge One haalde het vrijdagavond al met 65-80 van Okapi Aalstar Two na een moeilijke wedstrijd. Sam Allemeersch scoorde 18 punten.

Basket SKT Ieper Two, onder leiding van de nieuwe coach Frederik Geldof, won met 68-84 bij Black Boys Erpe-Mere. Gilles Cordenier liet 23 punten achter zijn naam bijschrijven.

BBC De Westhoek Zwevezele One won de West-Vlaamse derby van Basket Waregem Two nadat het slechts in het slotquarter op voorsprong kon komen. Bij het ingaan van de laatste tien minuten stond het nog 44-51 in het voordeel van Waregem. Vanbecelaere was goed voor 13 punten bij Zwevezele. Marcou was met 11 punten topschutter bij Waregem.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier