Eerste landelijke

Kortrijk Spurs Two opende zaterdagavond de competitie in eerste landelijke. Er werd met duidelijke 86-48-cijfers gewonnen van Zottegem. In het tweede quarter duwde Kortrijk door naar 42-25. Tandt en Bevernage waren elk goed voor 16 punten.

Racing Brugge One, nieuw dit seizoen in de reeks, speelde zondagavond om 18 uur tegen Sint-Truiden. Bij de rust stond Racing 38-29 op voorsprong. Tegen het einde van het derde quarter was alles bijna te herdoen (62-60). In het slotquarter gingen de bezoekers over Racing (73-82). De broers Geldhof waren samen goed voor 35 punten.

Tweede landelijke

Met Avanti Brugge en BBC Koksijde telt de reeks twee West-Vlaamse stijgers. BBC De Westhoek Zwevezele degradeerde dan weer uit de hoogste landelijke reeks, waardoor er heel wat West-Vlaamse derby's op de agenda staan. In het openingsweekend waren er meteen twee West-Vlaamse onderonsjes.

Basket Blankenberge One ontving nieuwkomer BBC Koksijde One. Het werd een vlotte 87-66-overwinning voor Blankenberge, dankzij onder andere 25-9 na het eerste kwart. Vandermeersch werd topschutter met 19 punten. Bij Koksijde was Jasper Degraeuwe met 13 punten topschutter.

De doodgeverfde titelkandidaat Avanti Brugge One haalde het vrijdagavond al met 65-80 van Okapi Aalstar Two na een moeilijke wedstrijd. Sam Allemeersch scoorde 18 punten.

Basket SKT Ieper Two, onder leiding van de nieuwe coach Frederik Geldof, won met 68-84 bij Black Boys Erpe-Mere. Gilles Cordenier liet 23 punten achter zijn naam bijschrijven.

BBC De Westhoek Zwevezele One won de West-Vlaamse derby van Basket Waregem Two nadat het slechts in het slotquarter op voorsprong kon komen. Bij het ingaan van de laatste tien minuten stond het nog 44-51 in het voordeel van Waregem. Vanbecelaere was goed voor 13 punten bij Zwevezele. Marcou was met 11 punten topschutter bij Waregem.

(BV)

Kortrijk Spurs Two opende zaterdagavond de competitie in eerste landelijke. Er werd met duidelijke 86-48-cijfers gewonnen van Zottegem. In het tweede quarter duwde Kortrijk door naar 42-25. Tandt en Bevernage waren elk goed voor 16 punten.Racing Brugge One, nieuw dit seizoen in de reeks, speelde zondagavond om 18 uur tegen Sint-Truiden. Bij de rust stond Racing 38-29 op voorsprong. Tegen het einde van het derde quarter was alles bijna te herdoen (62-60). In het slotquarter gingen de bezoekers over Racing (73-82). De broers Geldhof waren samen goed voor 35 punten. Met Avanti Brugge en BBC Koksijde telt de reeks twee West-Vlaamse stijgers. BBC De Westhoek Zwevezele degradeerde dan weer uit de hoogste landelijke reeks, waardoor er heel wat West-Vlaamse derby's op de agenda staan. In het openingsweekend waren er meteen twee West-Vlaamse onderonsjes. Basket Blankenberge One ontving nieuwkomer BBC Koksijde One. Het werd een vlotte 87-66-overwinning voor Blankenberge, dankzij onder andere 25-9 na het eerste kwart. Vandermeersch werd topschutter met 19 punten. Bij Koksijde was Jasper Degraeuwe met 13 punten topschutter.De doodgeverfde titelkandidaat Avanti Brugge One haalde het vrijdagavond al met 65-80 van Okapi Aalstar Two na een moeilijke wedstrijd. Sam Allemeersch scoorde 18 punten. Basket SKT Ieper Two, onder leiding van de nieuwe coach Frederik Geldof, won met 68-84 bij Black Boys Erpe-Mere. Gilles Cordenier liet 23 punten achter zijn naam bijschrijven. BBC De Westhoek Zwevezele One won de West-Vlaamse derby van Basket Waregem Two nadat het slechts in het slotquarter op voorsprong kon komen. Bij het ingaan van de laatste tien minuten stond het nog 44-51 in het voordeel van Waregem. Vanbecelaere was goed voor 13 punten bij Zwevezele. Marcou was met 11 punten topschutter bij Waregem.(BV)