Hexia ZwevegemDeerlijk trekt de stekker uit de ploeg in tweede landelijke

Redactie KW

Basketbalclub Hexia ZwevegemDeerlijk zal volgend seizoen niet meer aantreden in tweede landelijke. “Een strategische keuze enerzijds omwille van tegenvallende sportieve resultaten en anderzijds om de club financieel gezond te houden in moeilijke economische tijden met sponsorbedragen die onder druk komen te staan,” motiveert Hexiavoorzitter Jan Dierick.

Na 15 speeldagen telt tweedelandelijker Hexia maar vijf overwinningen. “Dat is ferm beneden de verwachtingen, want we hadden eigenlijk de top vijf vooropgesteld. Door allerlei redenen (blessures en afwezigheden) wil het maar niet lukken. We houden momenteel slechts twee ploegen achter ons in de klassering en er zullen naar alle waarschijnlijkheid vier dalers zijn. De degradatie afwenden, lijkt een moeilijke zaak te worden.”

“Het is de bedoeling om onze tweede ploeg, die nu in eerste provinciale uitkomt, gevoelig te versterken om op korte termijn (1 à 2 jaar) terug de overstap te maken naar landelijke. De beslissing lijkt misschien vroeg te vallen, maar we wilden duidelijkheid scheppen naar de spelersgroep en de training staff.” (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.