Hermes Oostende opent het nieuwe seizoen met mooie zege

© (Foto VDB)
Redactie KW

Op de openingsspeeldag van liga A heeft Hermes Rekkenshop Oostende een vlotte 1-3-zege behaald tegen Antwerpen. De groen-gelen nestelen zich meteen hoog in de stand.

Hermes Rekkenshop Oostende schoot het best uit de startblokken met goed serverend werk van Jasmien Biebauw en Nina Coolman. Enkele frisse aanvallende acties zetten de groen-gelen op rozen. Zo rijfden de Oostendse speelsters vrij eenvoudig (16-25) de eerste set van het seizoen binnen.

De tweede deelbeurt vatte op hetzelfde niveau aan. Weliswaar lieten de Hermessers zich te snel op een nonchalante houding betrappen. Hermes won die tweede set met 20-25. In de derde set vertaalde de Oostendse nonchalance zich snel in een 8-2-achterstand. Hermes gaf een futloze indruk maar de speelsters stroopten na enige tijd de mouwen weer op. Zo verloor Hermes de derde deelbeurt toch maar nipt met 26-24.

Een goede invalbeurt van Kaat De Boeck en Fanny Lafeber zorgden opnieuw voor balans in het team. Via 3-8 en 7-16 sprintte Hermes eenvoudig naar een 19-25-winst. De eerste driepunter was binnen. Volgend weekeinde wacht er de Supercup-match in Kortrijk tegen Asterix Beveren.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier