Heren Wibac Sint-Eloois-Winkel beginnen uitstekend aan competitie: “Mijn persoonlijke ambitie is om met Wibac ooit eens kampioen te spelen”

David Demyttenaere. (foto RV)
Redactie KW

David Demyttenaere verdedigt al 23 jaar de kleuren van Wibac. De heren begonnen uitstekend aan de competitie met twee overwinningen en kijken komend weekend Lauwe in de ogen dat een aantal oud-Wibacleden tussen de rangen heeft.

“De voorbereiding op het nieuwe basketbalseizoen is goed verlopen met de heren van Wibac. We hebben bijna al onze oefenwedstrijden met een overwinning kunnen afsluiten”, opent de 38-jarige schrijnwerker David Demyttenaere die op de vleugel speelt en in Sint-Eloois-Winkel woont. “En dat ondanks we nog niet voltallig waren op de trainingen. Sinds de competitie gestart is, zijn we wel zo goed als compleet op de trainingen.”

“De match van vorig weekend tegen Knokke-Heist was slecht. We hebben te veel open shots gemist en vooral ook vanop de vrijworplijn hebben we te veel laten liggen. Defensief zat het wel nog behoorlijk goed, maar in de aanval lukte het ons minder. We verliezen die wedstrijd uiteindelijk met 48-52. Wat we meenemen uit deze wedstrijd is vooral dat we onze vrijworpen aan een hoger percentage zullen moeten afwerken en dan winnen we dat duel tegen Knokke-Heist zeker.”

Vertrouwen getankt

“Tegen Lauwe, onze tegenstander van komend weekend, wordt het zeker en vast een spannende wedstrijd. Er spelen daar enkele oud-Wibacleden bij dus dit zal wel de nodige nervositeit met zich meebrengen voor beide teams. Wij weten hoe zij spelen, maar ook andersom geldt dat natuurlijk. Ik verwacht mij hoe dan ook aan een mooi duel in Lauwe.”

“De competitie zijn we alvast goed gestart met twee overwinningen. Vooral de overwinning tegen Racing Brugge was goed voor het vertrouwen. De ambitie dit seizoen is tenslotte toch om top drie te spelen of om zelfs hoger te eindigen in vierde provinciale C. Mijn persoonlijke ambitie is om toch ooit eens kampioen te spelen ook met Wibac, want we zijn al enkele keren als tweede geëindigd.”

“Momenteel missen we enkel Jonas in de ploeg. Hij sukkelt momenteel met zijn ribben. Aaron, die in de tweede oefenwedstrijd een spierscheur opliep en we vier weken moesten missen, is er sinds de competitiestart terug bij.”

“We staan dus vrijwel voltallig om het duel tegen Lauwe tot een goed einde te brengen en met hopelijk een derde zege weer een stap dichter te staan om onze ambities waar te maken.”

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier