Harde cijfers voor negen Oostendenaars in Spanje

Angola had een flinke tegenstander aan Ferrari. © PR
Redactie KW

Het was een te moeilijke opdracht voor Filou Oostende in de buurt van Barcelona. Nog steeds zonder Schwartz (duim) en McIntosh (enkel) beschikte coach Gjergja over amper negen spelers. De Zeekapiteins verloren met 85-58 van Manresa op de zesde speeldag van de Champions League.

Thompson en Angola brachten onmiddellijk Oostende 0-5 voorop. Het zesde punt van de Jamaicaan vertaalde zich in 4-9-cijfers. Na het vierde balverlies van de Oostendenaars nam Manresa in de zevende minuut de leiding (13-12) over. Het openingskwart eindigde bij 17-16.

Van der Vuurst opende het tweede kwart maar wie dacht dat Oostende bij 17-18 opnieuw voor een pittig quarter zou tekenen, had het verkeerd voor. Manresa stak aanvallend een 10-0-run in mekaar. Na 17 minuten telden de Zeekapiteins bij 29-20 al elf balverliezen. Sylla legde de 33-22-rustscore vast.

Rampzalig aan de driepuntlijn

Halverwege de avond had de Oostendse bank amper twee puntjes geproduceerd. De Spaanse bankzitters scoorden samen 19 punten. Nog een opmerkelijke statistiek. Oostende scoorde amper 1 van zijn 10 driepuntpogingen voor de rust. Angola realiseerde dat.

Enkele supporters van Oostende reisden naar Manresa.
Enkele supporters van Oostende reisden naar Manresa.© PR

Acht punten van spifiguur Ferrari, enkel onderbroken door een dunk van Sylla, resulteerden in een 41-24-tussenstand. Twee vrijworpen van Jou dwongen Gjergja bij 43-24 tot een time-out. Angola en co konden de twintiger even tegenhouden. Sylla incasseerde een technische fout toen hij bij 55-40 na twee omgezette vrijworpen met zijn vinger de mond raakte om de Spaanse supporters het zwijgen op te leggen. Het was meteen de vierde fout van de Senegalees. Aan het halfuur (61-44) was de winnaar gekend.

Magarity sloeg de laatste Oostendse illusies aan diggelen door het vierde kwart met een bom (64-44) te openen. Angola probeerde met Desiron, van der Vuurst, Buysse en Sylla nog zo verdienstelijk mogelijk te spelen. Na 35 minuten wees het scorebord echter al 78-52 aan. De dertiger dreigde nog bij 85-56 maar van der Vuurst legde de 85-58-eindstand vast. Harde cijfers.

Verzachtende omstandigheden

Er zijn nog hardere cijfers: 23 balverliezen tegenover 11 assists. Ook was er een rampzalige afwerking voorbij de driepuntlijn: 1 op 16, dus 6,25 %. Maar er zijn ook verzachtende omstandigheden. Zo kon coach Gjergja in Spanje niet eens met vijf tegen vijf trainen. In de elfkoppige kern zijn er slechts negen fitte spelers. Vrijdagavond wacht er Filou Oostende een competitiematch op bezoek bij Phoenix Brussels. De eerstkomende Europese opdracht volgt pas begin december met de komst van het Poolse Torun.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier