Hanne Mestdagh trekt naar het Spaanse Las Palmas

Voor Hanne Mestdagh wordt het haar derde avontuur in het buitenland. © BELGA

Hanne Mestdagh gaat een nieuwe uitdaging in het buitenland aan. De Belgian Cat speelt volgend seizoen op Gran Canaria voor Las Palmas. Dat maakte de Spaanse club maandag bekend.

De 28-jarige Mestdagh verlaat Namen waar ze de voorbije drie seizoenen speelde. Het wordt haar derde buitenlands avontuur. Eerder speelde ze in de Verenigde Staten voor de Colorado State University (2011-2015) en in Duitsland voor Freiburg (2016-2017). In eigen land was ze verder nog actief voor Ieper, Sint-Katelijne-Waver en Castors Braine.

Club met traditie

“Ik ben heel blij nog eens in het buitenland te kunnen spelen, enkele jaren na mijn terugkeer naar België”, zei Mestdagh in een eerste reactie. “Dat wou ik graag nog eens proberen. Ik ben heel blij dat het in Spanje is, één van de beste competities in Europa. Las Palmas is een club met een grote traditie in Spanje. De club werkt goed met jonge speelsters en heeft gezonde ambities.”

Las Palmas werd vorig seizoen achtste in Spanje en speelt komend seizoen in de voorrondes van de EuroCup. Mestdagh was de voorbije weken met de Belgian Cats actief op het olympisch basketbaltornooi in Tokio. Mestdagh telt 97 selecties bij de nationale ploeg en was er eerder ook bij op het EK van 2017, het WK van 2018, het EK van 2019 en het EK van 2021. Ze komt in Spanje komend seizoen Antonia Delaere tegen, die voor Zaragoza gaat spelen, en mogelijk ook Jana Raman, als zij kan blijven bij Estudiantes Madrid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier