Hanne Mestdagh kijkt uit naar wedstrijden EK-kwalificatie: “Zwaar zonder Emma en Kiki”

De Belgian Cats werken donderdag en zaterdag in de Portugese hoofdstad Lissabon twee EK-kwalificatiewedstrijden af. Hanne Mestdagh uit Ieper kijkt er enorm naar uit.

Hanne Mestdagh. © VDB

“We kwamen uit een maandenlange lockdown, konden ons eindelijk weer voorbereiden op de competitie. Dan spelen we enkele competitiewedstrijden en is het jammer genoeg weer gedaan”, vertelt Hanne Mestdagh, die ondertussen weer thuis in Ieper woont en weer aan het studeren sloeg. “Fiscaliteit en accountancy, via afstandsonderwijs, als afwisseling.”

Geen wedstrijdritme

“Maar ook dat was gedaan. Ik ben weer aan het fietsen gegaan, weer gaan lopen. Als topsporter kan ik wel nog in een privé-fitness terecht. Maar van contacttraining was geen sprake meer. Ik mag nog zoveel trainen of work-outs doen, ik heb amper wedstrijdritme. Dat gebrek daaraan is niet te onderschatten en geen goede voorbereiding voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden met de Belgian Cats. Gelukkig konden we vorige week in Kortrijk met de Cats nog enkele pittige trainingen afwerken vooraleer we naar Portugal vertrokken.”

De Cats die in het buitenland spelen hebben dat probleem niet gehad. “In onder meer Spanje en Frankrijk wordt er wel genoeg getest en is spelen wel mogelijk. Soms denk ik dat ik beter ook de stap had gezet en nu in het buitenland had moeten zitten.”

Onwetendheid

“Die wedstrijden met de Belgian Cats zijn absoluut nodig. Maar daarna is het terugkeren naar… wat? Ik hoor van alles: enkel de ploegen die geld hebben om genoeg te testen, starten de competitie weer op, het seizoen trekt zich pas in januari op gang, het seizoen begint nog later… Vooral die onwetendheid knaagt. Deze situatie is mentaal zwaar, absoluut niet leuk, supertriestig.”

En dat zou ook wel eens een domper kunnen zijn voor de Olympische Spelen die volgend jaar gepland zijn. “Op deze manier een belangrijke olympische zomer voor volgend jaar voorbereiden, met onze eerste Olympische Spelen, is verre van ideaal. Maar laat ons vooral deze week op zoek gaan naar nieuw succes.”

Geen Emma en Kyara

“In Lissabon kunnen we met de selectie ons voorbereiden op het eerste belangrijke duel van donderdag tegen Portugal. Ja, zonder Emma en Kiki (Kyara Linskens is out met knieblessure, red.) wordt dat een superzware klus. Voor hen moeten we toch op zoek gaan naar een derde opeenvolgende zege in deze EK-kwalificatiepoule. Doen we dat, staat de deur voor een derde opeenvolgende EK volledig open.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.