Guillaume Payen (BBC Midwest Spie Izegem One) keert terug naar Wallonië

Guillaume Payen neemt na dit seizoen afscheid van Izegem. © Bart
Redactie KW

Na een weekje rust mogen de rood-witten van BBC Midwest Spie Izegem opnieuw aan de bak in en tegen Houtem. Het wordt een zo goed als onmogelijke taak om de degradatie nog te vermijden, maar toch wil men nog blijven vechten tot het einde. Ook de 30-jarige, uit Wallonië afkomstige, Guillaume Payen die op de 4/5 plaats staat, wil er nog voor gaan.

“Inderdaad, dit is geen gemakkelijk seizoen”, vertelt Guillaume. “We hadden wat blessures bij de start van de competitie en het draaide niet. We hebben allemaal individuele kwaliteiten, maar helaas spelen we collectief heel slecht. We spelen vaak te individueel, we doen niet de extra passen die we nodig hebben, we komen niet snel genoeg terug in verdediging, we helpen onze teamgenoten niet in de verdediging en ga zo maar door. Dat heeft uiteraard tot gevolg dat we wedstrijden verliezen. We konden tot nog toe slechts twee wedstrijden winnen op zeventien competitiewedstrijden.”

Geen blessures meer

“Wij zijn echter jongens die van basketbal houden en zullen vechten tot het einde om te proberen nog een maximaal aantal overwinningen te behalen. Dit is niet alleen belangrijk voor ons spelers, maar ook voor de staf en de club in zijn geheel! Momenteel hebben we geen blessures meer, we zouden dit weekend au grand complet moeten staan. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we zullen alles geven om terug te komen met de overwinning.”

“Volgend seizoen neem ik afscheid van Izegem. Ik verberg mijn teleurstelling niet over dit seizoen. Maar omdat Izegem opnieuw in de provinciale reeksen zal spelen, keer ik terug naar Wallonië omdat er daar ook clubs uit provinciale dichter bij huis zijn. Als we een langer verblijf in landelijke hadden kunnen bewerkstelligen, denk ik dat ik met veel plezier zou gebleven zijn”, besluit Guillaume Payen. (PVDW)

Zaterdag 8 februari om 20.30 uur: BBC Houtem One – Basket Midwest Izegem One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier